MENY

Vinsmaking - En italiensk smaksreise

 • Sted:  Snekkerbrakken
 • Dato: torsdag  7. september 2017
 • Tid:  18:00
 • Dørene åpner:  17:00
 • Pris:  645 / 585 + billettavgift
 • Alder:  18 år - leg.plikt.
 • Bestill

  Bli medlem

  Billetter:

  Ticketmaster: 815 33 133

  Grupper og Hotelpakker 09901
  Grieghallens Billettkontor 55 21 61 50
  Apollon

Snekkerbrakken

Snekkerbrakken

Snekkerbrakken et unikt og totalrenovert konsert- og selskapslokale med beliggenhet i idylliske omgivelser inne på Bergenhus festning. Ett av de eldste og best bevarte festningsområder i Norge.
 

Klikk for å se tilkomst og lokalisering  >>

Adr.: Bergenhus Festning

Telefon: 55 21 50 60

E-post: 

Web:  /snekkerbrakken/

Kart: Klikk for å vise kart

Vinsmaking - En italiensk smaksreise

Følg bergen live

Vinsmaking - En italiensk smaksreise

Bli med produsenten bak “Pinnevinen” på en italiensk smaksreise i Snekkerbrakken!

 • Sted:  Snekkerbrakken
 • Dato: torsdag  7. september 2017
 • Tid:  18:00
 • Dørene åpner:  17:00
 • Pris:  645 / 585 + billettavgift
 • Alder:  18 år - leg.plikt.
 • Kjøp billetter

I 1978 drømte Marcello Zaccagnini om å drive sitt eget vinhus. Han skaffet vinmark, plantet montepulcianodruer og bygde et provisorisk skur, et mini-vineri i vinmarken. Dette gjorde han for å gjøre veien kortest mulig fra drue til vin. Han var ikke den første i området til å ville noe med vin, ikke blant de ti første heller, men han tenkte annerledes.

Marcello var ikke så opptatt av at alle skulle like vinen hans, men han drømte at i alle fall noen skulle elske den. Håndlaget vin i pakt med omgivelsene. Planen var en vin for de som var villige til å betale bare litt ekstra for en god flaske. Og slik ble det. 

Fra starten i det små på 70-tallet og frem til i dag har vinhuset Cantina Zaccagnini gått fra å være en landsens gründerbedrift til å bli en av regionens hjørnesteinsbedrifter med internasjonal berømmelse. Vinene er varmt mottatt av både norske og internasjonale vinjournalister. Kanskje er de ikke giganter, men at Marcello og Zaccagnini har vært vesentlige for regionens skifte fra kooperativvirksomhet og volumviner til en å bli en mer kvalitetsorientert vinregion, er hevet over enhver tvil.

Denne kvelden i Snekkerbrakken vil du lære om noen av Italias mest populære viner, når Angelo Ruzzi fra Cantina Zaccagnini forteller om hemmeligheten bak deres suksess i Norge. Du vil få snuse, smake og snurre på glass, og lære om mangfoldet av vinstiler fra Abruzzo.

Vi starter arrangementet med ekte italiensk aperitivo med musserende vin fra kl. 17.00 (for de som rekker det) og en småmatbuffet med skinker, pølser, ost, grønnsaker og brød.

Kl. 18.00 starter vi sittende vinsmaking. Vi får smake en hvitvin og tre røde viner, og noen vil severes til sammenligning fra ulike flaskestørrelser (magnum og dobbelmagnum). Til slutt vil vi smake en helt spesiell vin av montepulcianodruer som har fått tørke på vinstokkene og modne i svært små fat. Arrangementet avsluttes senest klokken 21.00.

Velkommen til en gøy, sosial og lærerik vinsmaking!


Kveldens vinfaglige arrangør er Pievino. Deres hjemmeside finner du her

Pievino spesialiserer seg på unike opplevelser med fokus på mat og drikke. Vinsmakinger, kurs, gruppereiser og skreddersydde arrangementer.


Store smaksopplevelser i Snekkerbrakken

 • Snekkerbrakken er en arena hvor gode smaker, sosialt samvær og hygge står i fokus. Det er derfor en stor fornøyelse å introdusere konseptet Bergen Live Tasting Sessions, hvor vi sammen med utvalgte samarbeidspartnere vil invitere til store opplevelser for ganen. 

  Våren 2017 kickstarter vi Bergen Live Tasting Sessions i Snekkerbrakken på Bergenhus Festning med blant annet øl, vin og ost på menyen. Du trenger ingen forkunnskaper for å være med - kun begeistring og interesse for gode smaker. Se kalenderen under, og kjøp billett til ditt favorittarrangement! 

Kalender - Bergen Live Tasting Sessions

 • Snekkerbrakken

  Snekkerbrakken ligger inne på Bergenhus festning som er ett av de eldste og best bevarte festningsområdene i Norge. 

  Historien kan føres tilbake til middelalderen da området var kongssete og det er en rekke historiske bygninger på området. Mest markant er den 750 år gamle Håkonshallen og Rosenkrantztårnet fra 1500-tallet.

  Klikk for stort bilde >> 


   >>
 • Ta kontakt

  Ta kontakt for mer informasjon:

  E-post: sb@bergenlive.no 
  Tlf: +47 55 21 50 60

BERGEN LIVE PARTNER