MENY

Emmerhoff & The Melancholy Babies

Grieghallen

Grieghallen

Kapasitet: Stående: 2000, sittende: 1500-2000

Adr.: Edvards Griegs plass 1, N-5015 Bergen

Telefon: +47 55 21 61 00

E-post: 

Web:  http://www.grieghallen.no

Kart: Klikk for å vise kart

Emmerhoff & The Melancholy Babies
Play

Følg bergen live

Emmerhoff & The Melancholy Babies

Emmerhoff & The Melancholy Babies  - support for Deep Purple

Emmerhoff & The Melancholy Babies ble startet i 1996, og har siden 1999 gitt ut 5 studioalbum, et samlealbum i det tyskspråklige  territoriet, et livealbum og flere EP’er. Bandet har også turnert ekstensivt i Norge, Skandinavia, UK og Nord-Europa.  Mellom annet ble en av bandets konserter filmet av legendariske WDR Rockpalast, og sendt flere ganger på en av Tysklands største TV-kanaler.

  • Sted:  Grieghallen
  • Dato: onsdag  5. februar 2014
  • Tid:  20:00
  • Dørene åpner:  19:30
  • Konserten er utsolgt

Det musikalske uttrykket til E&TMB favner svært bredt, her fins referanser til eksplosiv 70-talls tungrock, mørk, akustisk americana, lysere, psykedeliske stemninger og dronete, apokalyptisk angstrock, ofte fullendt av arrangementsmessige og kompositoriske grep inspirert av komponister som Glass, Ligeti, Morricone, Stockhausen og Penderecki.

Under Borealisfestivalen i 2007 fremførte bandet et bestillingsverk med nyskrevet musikk, der tekstene var basert på ”Duino Elegies” av den tyske poeten Rainer Maria Rilke.

I 2011 kom bandets foreløpig siste album, Where The Pale Light Creeps, der hovedfokuset ligger på mer dvelende, åpne stemninger, der de tydelig melodiske strekkene komplementeres av abstrakte, atonale og støyende elementer.

Se WDR-konserten her >>

Diskografi:
Viva Revenge (1999)
Vengeance EP (2001)
Loosebox (2002)
If This Darkness Lingers (2003)
Misty Trails (2004 – samlealbum utgitt i Tyskland, Østerrike og Sveits)
Electric Reverie (2005)
Spin Out Live (2006)
Four Shades Of A Decade EP (2006)
Where The Pale Light Creeps (2011)

Konsertkalender

BERGEN LIVE PARTNER