MENY

12. Aug 2013

Deep Purple til Bergen 5. februar 2014!

Deep Purple ble dannet i 1968, og sammen med Led Zeppelin og Black Sabbath regnes bandet som pionerer innen hardrocksjangeren. Deep Purple har operert med flere ulike besetninger og har vært aktive siden starten, bortsett fra et opphold fra 1976 til 1984. Bandets mest suksessfulle periode var den første perioden fra 1969 til 1973. Bandet bestod da av Ritchie Blackmore, Ian Gillan, Jon Lord, Ian Paice og Roger Glover. 

Bandet består i dag av Ian Gillan, Steve Morse, Roger Glover, Don Airey og Ian Paice. 

Onsdag 5. Februar står bandet på scenen i Grieghallen, som for anledningen har et klubboppsett med ståplasser foran scenen og sitteplasser i amfi.

Billettsalget starter fredag 16. August kl 09.00 via Billettservice. Billettpriser kr 650/600/500 + bill. avgift.

Deep Purple fikk i begynnelsen lite med oppmerksomhet i hjemlandet, men hadde moderat suksess i USA. Musikkstilen var først en tidstypisk progressiv rock, men fra 1969 sørget den andre besetningen, med nyrekrutteringene Ian Gillan og Roger Glover, for at bandet ble et av verdens største innen hardrock. Hitsingler og livefavoritter som "Child in Time", "Black Night", "Strange Kind of Woman" og ikke minst signaturlåten "Smoke On The Water" befestet bandets suverene posisjon og har bidratt til at Deep Purple har vært en viktig inspirasjonskilde for mang en aspirende musiker.

Bandet har fått en ny vår med sitt siste album "Now What?!" som ble utgitt i april 2013. Albumet gikk inn på topp i flere land, som Tyskland, Østerrike og Tsjekkia. Også i Norge toppet albumet hitlistene (VG Topp 40) i ukene etter utgivelse.

Mer info: http://bergenlive.no/konsertkalender/deep-purple/

Konsertkalender

BERGEN LIVE PARTNER