Kai Hansen

Foto: Kai Hansen

Hellbillies

STED

Bergenhus Festning - Bastionen

DATO

Fredag 25. august 2017

DØRENE ÅPNERTID

19:00 20:00

ALDER

18 år - vergeordning. Minimum alder 15 år.

VERGESKJEMA

SKJEMA

PRIS

490 + billettavgift

Gjennom tre tiår har Hellbillies markert seg som selve grunnfjellet i norsk rock. Idet Rockefavorittene fra Ål i Hallingdal slipper sitt ellevte studioalbum, låter bandet mer samspilt og energisk enn noensinne.

Hellbillies har i løpet av karrieren solgt plater til gull og platina, vunnet Spellemannspriser i fleng og reist ekvator rundt flere ganger i bandbussen, på vei mot konsertsaler, samfunnshus og festivaler. Det er knapt noen hemmelighet at hallingdølene er et fantastisk liveband; dette kan bevitnes av alle som har opplevd dem på konsert. Bandet låter så bra at tyngden og sounden får mye (og velfortjent) oppmerksomhet. Men det nye albumet er en påminnelse om at Haugenbrødrene også er glimrende låtskrivere.

Formfullendte og karaktersterke melodier, med et genuint musikalsk uttrykk, og kanskje det aller viktigste: evnen til å røre noe i lytteren, til å skape interne bilder. Hallingdal, Tennessee, Vestlandet eller Mississippi. Kjærligheten er like søt og savnet like sårt. Paletten er den samme, om nyansene varierer. At det denne gang kanskje er malt med en dypere blåfarge, kan være resultatet av levd liv og tilbakelagt strekning.

Hallingdølene har i lengre tid styrt mot et skitnere og mer rocka uttrykk, og den nye utgivelsen er nok ett steg i denne retningen. Dette gjenspeiles også i arrangementene. Fela og steelgitaren som har gitt flere av bandets tidligere album et streif av country har denne gang veket plassen for gitarer som ligger nærmere Keith Richards og The Rolling Stones.

Konserten på den intime Bastionen-scenen Bergenhus Festning blir deres største i Bergen så langt. Vær der! 


Support: Torgeir Waldemar

Torgeir Waldemar Engen solodebuterte som 39-åring i 2014, etter en fortid i band som The Goo Men og Jake Ziah, og med sitt selvtitulerte debutalbum tok han både det norske folk og musikkpressen på sengen! Hans nye album «No Offending Borders» er ute nå, og får en fantastisk mottakelse med terningkast seks i Dagbladet der anmelder Øyvind Rønning konkluderer som følger: "Denne er det ikke mange som vil matche i år!" Albumet er et akustisk mesterverk, som snytt ut av øvingslokalet til en ung trubadur fra Laurel Canyon rundt 1970. 


 

 


ARTIST’S LINKS

VENUE

Bergenhus Festning - Bastionen

Intimt og naturskjønt område på Bergenhus Festning. Kapasitet: 3500 personer

FØRST I BILLETTKØEN?

Få mulighet til å kjøpe billetter før alle andre!

Som nyhetsbrevmedlem vil du i mange tilfeller kunne kjøpe billetter før det ordinære billettsalget starter.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50