Ian Hunter & The Rant Band

DATO

Onsdag 8. oktober 2014

ALDER

18 år - vergeordning

PRIS

370 / 320 + billettavgift

I oktober kommer Ian Hunter & The Rant Band på etterlengtet bergensbesøk. Det er faktisk hele ti år siden sist han var i Bergen med sine klassiske glamrockperler.  Hunter bemerket seg først som sanger i det relativt kortlivede, men samtidig kritikerroste britiske bandet Mott the Hoople. Gruppen var sammen med David Bowie, Sweet og T-Rex en av premissleverandørene for glamrock-bølgen som skyllet over England på tampen av 60-tallet. Kontemporære band som The Black Keys, Rival Sons og Band of Skulls har alle fått mye av sin musikalske oppdragelsen fra band som Led Zeppelin, T-Rex, The Who og Mott the Hoople. Noe som sier sitt om at den klassiske rocken fremdeles har gode vekstkår. Bandet fikk sitt store gjennombrudd midtveis i karrieren med David Bowie-samarbeidet "All the Young Dudes".  Etter at bandet gikk hver til sitt i 1974 har Ian Hunter fortsatt som soloartist, i tillegg til å samarbeide med prominente artister som nevnte David Bowie og Mick Ronson. Hunter har blant annet gjort stor suksess med låter som "Once Bitten Twice Shy" og "Cleveland Rocks".

Mott the Hoople har seinere gjenforent seg ved et par anledninger for å gjøre noen eksklusive konserter i hjemlandet. i 2009 solgte de ut fem kvelder på Hammersmith Apollo i London og i fjor inntok de storstuen O2 for nok en triumfferd. 

Ian Hunter har med seg et flott lag på turné: Steve Holley, Mark Bosch, Dennis DiBrizzi, Paul Page & James Mastrot. Og skal man dømme etter repertoaret på konsertene han har gitt tidligere i år, er det all grunn til å glede seg til et nøye spesialisert utvalg av Mott the Hoople-klassikere, coverlåter og eget solomateriale.


ARTIST’S LINKS

FØRST I BILLETTKØEN?

Få mulighet til å kjøpe billetter før alle andre!

Som nyhetsbrevmedlem vil du i mange tilfeller kunne kjøpe billetter før det ordinære billettsalget starter.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50