Anathema

STED

Garage

DATO

Mandag 3. november 2014

ALDER

18 år - vergeordning etter Garages retningslinjer

PRIS

270 + bill avgift

Da Anathema platedebuterte  med "Serenades" i 1993,  var de med på å gi den nyoverhalte doom-sjangeren en stemme som ble hørt langt utenfor Englands mørke bakgater.  Bandet var sammen med landsmennene My Dying Bride og Cathedral de viktigste eksponentene for seig og atmosfærisk dommedags-metal.  Sjangeren har på mange måter fått en ny vår i dag med band som Ghost, Uncle Acid and the Deadbeats og Purson, som alle har forgreininger inn i doom-scenen.

Anathema har vært høyt og lavt musikalsk, fra lavmælt akustisk pop, via gotisk rock og industri til tradisjonell metal. Albumene "Serenades", "Alternativ 4" og "Eternity" står som sjangerhøydepunkt. Nå er gjengen snart klare med nytt album. 

I sommer kom albumet "Distant Satellites" som til overmål er spilt inn i Norge med produsenten Christer-André Cederberg bak spakene. Bandet sier selv at platen er kulminasjonen av alt de har drevet med tidligere. 

- Det er vakkert, intenst, dramatisk og stille i tillegg til noen musikalske dimensjoner vi bare så vidt har vært borti tidligere, skriver bandet i en pressemelding. 

Bandet består i dag av brødrene Daniel, John og Vincent Cavanagh og vokalist Lee Douglas. Enkelte spor på den nye platen er mikset av Porcupine Trees Steven Wilson.

Konsertene deres har for vane å være en intens opplevelse. Sist  gang de spilte i Bergen var under Hole in the Sky i 2005. Konserten går for å være en av de mest legendariske i festivalens historie.


ARTIST’S LINKS

VENUE

Garage

Kapasitet: 330
Webside
Telefon 55 32 19 80
Epost: info@garage.no

FØRST I BILLETTKØEN?

Få mulighet til å kjøpe billetter før alle andre!

Som nyhetsbrevmedlem vil du i mange tilfeller kunne kjøpe billetter før det ordinære billettsalget starter.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50