Foto: Jørn Veberg/NRK

Foto: Foto: Jørn Veberg/NRK

Anne Grete Preus med band

STED

Ole Bull Scene

DATO

Tirsdag 18. oktober 2016

ALDER

18 år - vergeordning

PRIS

420/370 + billettavgift

Når Anne Grete Preus kommer til Ole Bull Scene i Bergen tirsdag 18. oktober for å gjøre den ene av sine to konserter høsten 2016, er det med fullt band i ryggen. I samspill med hennes glitrende medmusikanter vil konserten få et dynamisk uttrykk fra det helt avdempete til mer rocka stoff. Akkurat slik vi liker Anne Grete Preus aller best!  Anne Grete Preus har alltid vært en sterk liveartist, som i over 25 år har vært med å sette sitt sterke preg på norsk musikkliv. Hennes første soloplate "Fullmåne" ble utgitt i 1988, og hennes foreløpig siste studioalbum, nummer 10 i rekken, fikk tittelen "Et sted å feste blikket" og ble utgitt i 2013.

Samme høst var det en inspirert 25-årsjubilant som entret et fullsatt Garage, forøvrig hennes eneste klubbkonsert det året, og viste publikum at hun har rockeren i seg i fullt monn fremdeles. Med et nytt gitarbasert og rocka album på vei, hva var vel da mer naturlig enn å ønske den folkekjære artisten til Bergens ubestridte rocke-Mekka, Garage? Settingen var utradisjonell for både artist og publikum, og ga en unik opplevelse av den feirete artisten med sin intime atmosfære.

I juni 2014 ga hun en sterk konsert på Bergenfest i et fullsatt Magic Mirrors-telt. Høsten samme år stod hun på scenen helt alene og trollbandt publikum på Ole Bull Scene

Solokonsertene hennes den høsten fikk betimelig nok tittelen «En kveld med Anne Grete Preus», noe som ga publikum en helt enestående mulighet til å komme tett på artisten der hun tok seg tid til å snakke om tilblivelsen og bakgrunnen for låtene sine. 

Vi vet at det er mange som gleder seg til et gjensyn med en av norsk rocks mest fremtredende skikkelser de siste tiårene.

Historien om Anne Grete Preus er kjent for de fleste nordmenn. Hun har tross alt vært i mediebildet siden hun ble med i folkrockbandet Veslefrikk for 35 år siden.

Mange følte nok at de ble enda bedre kjent med henne etter deltagelsen i første sesong av TV2-programmet ”Hver gang vi møtes.” Her fikk seerne høre spennende tolkninger av låter fra hele hennes karriere, blant annet Veslefrikk-låten ”Gi meg en sjanse til” og ”Besøk” fra den kritikerroste solodebuten ”Fullmåne”, som er en samling låter med tekster av Jens Bjørneboe. Vi fikk selvsagt også høre versjoner av ”Fryd”, ”Månens elev” og ”Millimeter”, hitlåtene som var med på å gi henne det store gjennombruddet som artist i første halvdel av 1990-tallet.


ARTIST’S LINKS

VENUE

Ole Bull Scene

Kapasitet: 700 stående, 450 sittende
Webside
Telefon +47 55 32 11 45
Epost: liv (at) olebullscene.no

FØRST I BILLETTKØEN?

Få mulighet til å kjøpe billetter før alle andre!

Som nyhetsbrevmedlem vil du i mange tilfeller kunne kjøpe billetter før det ordinære billettsalget starter.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50