Ásgeir

STED

Garage

DATO

Søndag 2. februar 2014

ALDER

18 år - vergeordning etter Garages retningslinjer

PRIS

225/175 + bill. avgift

Ásgeir Trausti, eller bare Ásgeir som han nå kaller seg ute i den store verden, ble nærmest en sensasjon da hans album «Dýrð í dauðaþögn» ble utgitt på Island. Vakre og melankolske sanger og deres uvanlige poesi - i hovedsak skrevet av Ásgeris 72 årige far - fanget umiddelbart den Islandske folkesjelen og albumet ble det mestselgende av en islandsk artist noensinne!

Albumet lå som nummer en på hitlistene på sagaøyen i vest i ukesvis, og satte altså tidenes salgsrekord. Ikke verst med tanke på at Island blant annet har artister som Sigur Rós, Of Monsters And Men og ikke minst superstjernen Bjørk å skilte med.

Faktisk kan hele 10% av øyrikets befolkning skilte med å ha kjøpt albumet til Ásgeir. Albumet ble forøvrig belønnet med hele fire priser under Iceland Music Awards (deres variant av Spellemannsprisen) samt en nominasjon til den prestisjefylte Nordic Music Awards.

Nå er albumet spilt inn på nytt på engelsk, med hjelp fra vår bergensvenn John Grant, for å kunne nå ut til et større publikum. Tittelen på albumet er "Into The Silence".

21-åringen Ásgeirs musikk er folkpreget pop ispedd en liten dose elektronika, og kan minne litt om vår egen Thomas Dybdahl. Det er stemningsfullt og uhyre vakkert.

LAST NED GRATIS EP! På http://asgeirtrausti.bandcamp.com finner du nedlastingslink og mer info om "The Toe Rag Acoustic Sessions"


ARTIST’S LINKS

VENUE

Garage

Kapasitet: 330
Webside
Telefon 55 32 19 80
Epost: info@garage.no

FØRST I BILLETTKØEN?

Få mulighet til å kjøpe billetter før alle andre!

Som nyhetsbrevmedlem vil du i mange tilfeller kunne kjøpe billetter før det ordinære billettsalget starter.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50