Bent René Synnevåg

Foto: Bent René Synnevåg

Aurora Aksnes (Akustisk)

STED

Lille Ole Bull

DATO

Tirsdag 25. november 2014

ALDER

18 år - vergeordning

PRIS

250 + bill. avgift

Noen jobber et helt liv for å lykkes med musikkdrømmen. Andre er født til oppgaven. Aurora Aksnes er det. Hun er oppvokst i Os, et lite tettsted sør for Bergen.  Musikkinteressen hennes ble vekket av søsterens pianospill. At hun kunne synge visste hun ikke før hun tok mot til seg og sang på skolen som 14-åring. Responsen fra publikum var litt mer enn hun først hadde håpet på. Å spille for et publikum som er der for deg er den vakreste følelsen noen sinne, fortalte Aurora Aksnes til radiokanalen P3 i mars. (Les og hør Aurora på P3 her  >>) På noen korte måneder har den unge bergensartisten gått fra å være en skjult sangskatt, til å bli en av landets artister det er knyttet størst forventninger til. Ikke uten grunn. Dobbeltkonsert sammen med Tini. Samme billett.

Da hun hadde unnagjort sin Oslo-debut på bransjefestivalen Bylarm, formelig haglet lovordene fra en kollektiv presse. Dagbladet  trillet en skråsikker sekser og skrev :

Med en klar, spenstig, lett slepende og sår klang har hun full kontroll over sine flagrende fraseringer - ikke ulikt en annen bemerkelsesverdig norsk artist som fikk sitt Bylarm-gjennombrudd i tidlig alder. Å sammenligne noen med Susanne Sundfør er så klart dårlig gjort for alle parter (og sjelden særlig dekkende), men når man hører Aksnes' nydelige vokalarbeid og melodilinjer i «Runaway» er det vanskelig å unngå assosiasjonen. Før anmelder konkluderte med at det ikke skulle vært lov å ha en slik stemme når man bare er 17 år.

VG var like rause med karakteren og delte ut sin gylne sekser under overskriften "Til å bli Lykke Li av" og avslutter med følgende panegyriske linje: Så befriende. Så fabelaktig. Så stjerneklart.

Hennes store drøm er å bli musiker på heltid, og kanskje møte Bob Dylan, som sammen med Leonard Cohen er to av hennes store musikalske forbilder.

- Jeg er inspirert av måten de bruker musikken sin på. Temaene de synger om. De skriver om ting som betyr noe her i verden og blir hørt for det.

Til P3 beskriver Aurora musikken sin på følgende måte:

– Mitt største fokus er alltid følelsene i musikken. Så jeg håper i alle fall folk føler mye når de hører meg synge. Akkurat nå er vel musikken innenfor en slags” eksperimentell-elektronisk-pop-sjanger”. Jeg liker veldig godt rare lyder, rar stemning er alltid bra.

Låten "Awakening" har allerede blitt kåret til Ukas Urørt på P3 og viser en artist med en modenhet det er få sangere på hennes alder forunt.

Aurora har brukt sommeren til å turnere på festivaler i Norge med en konsert på Øyafestivalen i Oslo som et av de store høydepunktene. I skrivende stund jobber hun med sitt debutalbum, noe som blant annet har tatt henne til Berlin og London, men for det meste skriver hun alene i hjembyen.

Albumet er ventet i løpet av 2015.

Dagsrevyen hadde Aurora Aksnes som sin lørdagsgjest samme uken som hun gjorde sin hittil største konsert, på Øya-festivalen i august i år. Sjekk ut innslaget her -->>


ARTIST’S LINKS

VENUE

Lille Ole Bull

Kapasitet: 250
Webside
Telefon +47 55 32 11 45
Epost: liv@olebullscene.no

FØRST I BILLETTKØEN?

Få mulighet til å kjøpe billetter før alle andre!

Som nyhetsbrevmedlem vil du i mange tilfeller kunne kjøpe billetter før det ordinære billettsalget starter.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50