Foto: Andrew Stuart

Foto: Foto: Andrew Stuart

Band of Horses

STED

USF Verftet

DATO

Tirsdag 7. mars 2017

ALDER

18 år - vergeordning

PRIS

450 + billettavgift

Se Band of Horses gjøre "Casual Party" live på The Tonight Show >> Det er mye nerve i fingrene og strupehodet til Ben Bridwell. Det har den fargerike Band of Horses-frontfiguren bevist et utall ganger tidligere. Bergen inkludert. En Band of Horses-konsert er som regel alltid en skjellsettende opplevelse, noe som gjør at vi er ekstra glade for å få dem tilbake til Bergen etter å ha gjort flotte konserter på Bergenfest både i 2013 og 2016. Nå er det klart at ingen ringere enn Israel Nash er med som spesiell gjest på deler av turnéen, Bergen inkludert! 

Deres dvelende og langstrakte indierock har kjøpt dem mange fans gjennom årenes løp. Ikke veldig rart - både debuten, «Everything All the Time» og oppfølgeren, «Cease to Begin», er begge perler av noen plater. Ja, når sant skal sies, har de vel egentlig aldri laget et album som ikke treffer hjem. Tredjeplaten «Infinite Arms» nådde 7. plass på Billboardlisten og sopte med seg gruppens første Grammynominasjon. Albumet føk også opp til en impoenrende 2. plass på VG-listen i mai 2010. 

«Mirage Rock» fra 2012 ble i VG omtalt som et mer jordnært og tøffere Band of Horses enn på sine tidligere utgivelser: «...her er mye sjarm og rufs à la Crazy Horse og søt leirbålsang som nikker til Crosby, Stills og Nash i tillegg til han-du-vet.»

Den gode nyheten kom 16. juni med bandets nye album “Why Are You OK”.

Om du har en forkjærlighet for Neil Young, The Byrds  og My Morning Jacket, kan du knapt trå feil med Band of Horses. Musikken deres er som skapt for lett døs i skumringen. Hvem blir vel ikke i gyngemodus av tidløse perler som «The Funeral», «No One’s Gonna Love You», «The First Song» eller «Casual Party» fra det nye albumet?

Les anmeldelse i Musikknyheter fra konserten på Bergenfest onsdag 15. juni

SUPPORT: ISRAEL NASH

Israel Nash (Gripka) fikk med 2011-albumet ”Barn Doors And Concrete Floors” et gjennombrudd i Europa. Det låter som en vellykket hybrid mellom klassikere som Neil Youngs “Harvest” og Rolling Stones ”Exile on Main Street” uten at Nash et øyeblikk gir slipp på sin egenart. 

Med en stemme som sammenlignes med John Fogerty og et låtmateriale som er i klasse med Ryan Adams ”Heartbreaker”- og ”Gold”-periode stilles det langt ifra spørsmålstegn ved at både presse og publikum har vært samstemte i hyllesten av dette store amerikanske talentet. Israel har gjort inntrykk med sine instense og eksplosive show, noe som virkelig vil merkes når han stiller med fullt band.

Israel er en av de artistene som har fascinert anmeldere og et musikkinteressert publikum aller mest de siste årene. Siden første gang han besøkte byen alene med gitar i baren på Garage og spilte for fire publikummere som visste hvem han var, to bortkomne partysvensker og omlag 50 andre som tilfeldigvis var i baren og som ikke helt skjønte hva som traff dem, og senere med fullt band på Bergenfest i 2012 og deretter med fullt band i kjelleren på Garage i 2014, har han overbevist oss om at han er en av nye, viktige artistnavnene i americana/rock-sjangeren.

Nå er han ute med nytt album med tittelen «Israel Nash’s Silver Season». Og kritikerne gir velfortjent ros. musikknyheter.no skriver:  Et av de sterkeste countryrockalbumene fra 2015! >>


ARTIST’S LINKS

VENUE

USF Verftet

Kapasitet: 1300 stående/500 sittende
Webside
Telefon +47 55 30 74 10

Epost: epost@usf.no

FØRST I BILLETTKØEN?

Få mulighet til å kjøpe billetter før alle andre!

Som nyhetsbrevmedlem vil du i mange tilfeller kunne kjøpe billetter før det ordinære billettsalget starter.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50