Beth Hart & Joe Bonamassa

STED

Bergenhus Festning - Plenen

DATO

Lørdag 22. juni 2013

ALDER

18 år - vergeordning, minimum alder 15 år.

PRIS

550 / 470 + bill. avgift

Beth Hart & Joe Bonamassa Live In Concert @ Bergenhus Festning. Noen er født stjerne. En av dem er Joe Bonamassa, Beth Hart en annen. Lørdag 22. juni står de to fremadstormende artistene sammen på Plenen for å gjøre den første av noen få svært eksklusive konserter i Europa. Ja, det er faktisk deres første hele konsert sammen og til overmål den eneste konserten Hart og Bonamassa gjør i Skandinavia i 2013!l  Les BA sin anmeldelse av Hart og Bonamassa sitt sitt nye album "Seesaw"  >>

Bonamassa først: Helt siden New York-musikeren fikk fingrene i sin første gitar som barn, har det aldri vært noen tvil om hvor veien skulle gå. Joe Bonamassa kom først på banen med bandet Bloodline, før han solodebuterte i 2000 med ”A New Day Yesterday”. Etter det har karrierekurven hatt en bratt stigning. Bonamassas skarpskårne riffing og delikate solospill, inspirert av europeiske blues-stjerner som Eric Clapton, Rory Gallagher og Jeff Beck, har høstet panegyriske omtaler i pressen og anerkjennende nikk fra storheter som Jimmy Page og B.B. King. 

Tross sin relativt unge alder har han allerede rukket å samarbeide med nevnte ikoner som B.B. King, Paul Gilbert, Jon Lord, Glen Hughes, Jason Bonham, Eric Clapton og ikke minst Beth Hart. De to har blant annet gitt ut platen ”Don’t Explain” sammen. Nå er Bonamassa og Hart på ny i studio sammen for å lage oppfølgerplaten som etter planen skal slippes i mai 2013. Den vil sammen med debuten være utgangspunkt for konsertrekken som finner sted i juni. 

Beth Hart har opplevd en kometkarriere siden debuten ”Immortal” (1996) og fikk blant annet en storhit med ”LA Song (Out of this Town) i 1999. Hart er spesielt kjent for sin sjelfulle stemme og intense liveshow. Hun beveger seg elegant mellom tradisjonell blues, rock, soul og jazz og har gjort en rekke legendariske konserter her til lands. 

Joe Bonamassa og Beth Hart-samarbeidet blir produsert av stjerneprodusenten Kevin Shirley som blant annet har jobbet med band som Aerosmith, Led Zeppelin og Iron Maiden. Shirley har også fungert som en slags mentor for Black Country Communion - eller "BCC", et samarbeid mellom Glenn Hughes, Jason Bonham, Derek Sherinian og Joe Bonamassa.

Kevin Shirley vil også bistå Hart og Bonamassa under de få utvalgte konsertene som foreløpig kun teller turnéåpningen i Bergen samt Antwerpen og Amsterdam på listen over europeiske stoppested. Sistnevnte skal foreviges for en DVD-utgivelse. 

Flotte lokaliteter og et entusiastisk bergenspublikum gjør at stadig flere profilerte artister velger å legge turen innom Bergen. Det er en stor anerkjennelse for Bergen som konsertby at Beth Hart og Joe Bonamassa velger Bergenhus Festning som eneste stopp i Skandinavia.

SUPPORT: ROBBEN FORD   

Gitarmesteren Robben Ford har en imponerende CV, han har samarbeidet med folk som Miles Davis, Joni Mitchell, George Harrison, Charlie Musselwhite, Rickie Lee Jones og KISS. 

Robben Ford er på listen til Musician Magazine over "verdens 100 beste gitarister på 1900-tallet".

Les mer om Robben Ford her >>

 

 

 ARTIST’S LINKS

VENUE

Bergenhus Festning - Plenen

Utendørsarena i Bergen sentrum, på idylliske Bergenhus Festning.

Kapasitet: Maks 9000, avhengig av oppsett/produksjon.

FØRST I BILLETTKØEN?

Få mulighet til å kjøpe billetter før alle andre!

Som nyhetsbrevmedlem vil du i mange tilfeller kunne kjøpe billetter før det ordinære billettsalget starter.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50