Bigbang til Bergen -

STED

Ole Bull Scene

DATO

Tirsdag 13. desember 2011

ALDER

18 år - vergeordning

PRIS

320 / 270 + bill. avgift

Tirsdag 13. desember står et av landets største rockeband på scenen igjen i Bergen, på Ole Bull Scene som ledd i den etterhvert tradisjonelle førjulsturnéen til landets største byer. Bergenserne har visst å ta vel i mot Bigbang og alle de siste konsertene deres har vært utsolgte på forhånd. 

I begynnelsen av mars i år slapp Bigbang sitt åttende studioalbum "Epic Scrap Metal". Enkelte mente den gang at vi står overfor et karrierebeste for Bigbang.

Tittelen på albumet til Bigbang dukket opp for vokalist og låtskriver Øystein Greni da han passerte en gjenbrukstasjon i Los Angeles hvor han har bodd de siste årene, som heter ”Star Scrap Metal”. - Det er jo dette vi driver med, bruker gamle elementer og lager noe nytt, sier han.

Greni's studio i LA er bygget opp av gjenbrukte planker. Opptaksutstyret og bilene hans er også valgt ut ifra en grunntanke om at gjenstander har sjel, og med riktig vedlikehold kan vare evig.

- Jeg liker vedlikehold og idéen om å bygge noe nytt med gamle deler som har en historie, men som av andre blir betraktet som skrap. Kanskje er epic scrap metal vår musikksjanger?

Som et annet eksempel viser Greni til Watts Towers i California, som er kunstferdige tårn bygget opp av gammelt skrapmetall og glasskår, senere dekorert med gjenstander funnet på gata og i skrothauger. Tårnene står i dag som et høyreist symbol på LA; byen hvor de færreste vokser opp med de beste utgangspunkter, men byen hvor alle likevel drømmer – og til tross for motgang fortsetter å være kreative.

For Bigbang har idéen om vedlikehold og resirkulering blitt et bilde på å trosse motgang, gjøre det beste ut av sin situasjon og sine omgivelser, og viktigst av alt: aldri slutte å drømme.

- Noe episk er sagnaktig og kanskje bare halvhistorisk korrekt, men også legendarisk rått, om enn kun for en god fortellings del, understreker Greni.

Dato: Tirsdag 13. desember 2011 
Sted: Ole Bull Scene kl 21.00 
Dørene åpner kl 20.00 
Aldersgrense 18 år, vergeordning
Billettpris kr 320 / 270 + bill. avgift 
Billetter i salg via Billettservice sine utsalgssteder fra lørdag 3. september kl 10.00!


ARTIST’S LINKS

VENUE

Ole Bull Scene

Kapasitet: 700 stående, 450 sittende
Webside
Telefon +47 55 32 11 45
Epost: info@olebullscene.no

FØRST I BILLETTKØEN?

Få mulighet til å kjøpe billetter før alle andre!

Som nyhetsbrevmedlem vil du i mange tilfeller kunne kjøpe billetter før det ordinære billettsalget starter.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50