Deadman

STED

Lille Ole Bull

DATO

Tirsdag 11. november 2014

ALDER

18 år - vergeordning

PRIS

225 + bill. avgift

Deadman er et seks manns sterkt band fra Austin, Texas som har slått luften ut av alle som har fått oppleve dem live. Med noen nær ekstatiske konserter som er sterkt influert av The Band’s legendariske konsertfilm «The Last Waltz» er det et enestående band, som virkelig vet å gi publikum valuta for pengene. Ekkoet fra The Band og Little Feat gjaller i rommet når en hører bandet spille, uten at det er bakstreversk eller nostalgisk.

Albumene «Take Up Your Mat & Walk» (2011) og «Live at Saxons Pub» har gjort det skarpt på salgslistene for amerikanasjangeren i hjemlandet USA. 

Det er ikke så ofte det skjer at man snubler over musikk som oppleves som både ny og forfriskande samtidig som du føler at du har hørt musikken før. Deadman er et slikt band. 

For ikke så lenge siden var bandet totalt ukjent i Skandinavia, men intens turnering i Sverige og Norge de siste par årene har gjort at de har fått et godt navn og et stadig voksende publikum på sine konserter. Responsen har sågar vært så stor i Sverige at det ovenfornevnte livealbumet gikk inn på de svenske salgslistene med en plassering som få, om noen, band i denne sjangeren opplever.

Å kalle »Take Up You Mat And Walk« för Deadmans debutalbum er både riktig og feil på samme tid. På begynnelsen av 2000-tallet produserte Mak Howard (U2, Bob Dylan, Daniel Lanois, Lucinda Williams) to Deadman-album - »Paramour« (2001) og »Our Eternal Ghosts« (2004). Det den gang Dallasbaserte bandet bestod  av Steven Collins og hans daværende hustru. Platene fikk strålende kritikker, bandet turnerte flittig både i USA og i Europa. Så raste alt sammen. Bandet ble oppløst, ekteskapet sprakk. Deadman gikk i svart like før gjennombruddet skulle vært et faktum.

Steven Collins slikket sine sår, flyttet til Austin, skrev nye låter og begynte på den møysommelige prosessen med å sette sammen sitt perfekte band. Resultatet var et nytt og bedre Deadman, helt tilpasset Collins’ visjon.

Og, Deadman er tilbake, sterkere og mer opplagt enn noen gang. ”The Sound and The Fury" er Deadmans femte album, og her framstår bandet med ny besetning og i ny drakt. Selv om frontfigur Steven Collins’ låtskriving og musikalske genialitet fortsatt er den samme, er det ikke mye man kjenner igjen fra forgjengeren ”Take Up Your Mat”. Den organiske live-i-studio-prosessen som sto bak det siste albumet har nå blitt erstattet med utforskningen av det moderne studioets muligheter. Den avslappede følelsen har blitt erstattet av en langt mer fremtredende energi. Volumet på gitarene har blitt skrudd opp et hakk eller to.

Når det er sagt, bør det bemerkes at endringen av stil egentlig ikke er så radikal som det kan virke ved første lytting. For selv om lydbildet og innfallsvinkelen er ny, er det i utgangspunktet Steven Collins fantastiske sanger og vokal det handler om.

Collins har brukt de siste årene å skrive og perfeksjonere sanger, og han har nådd et annet nivå denne gangen. Lytt for eksempel på bluesete “No Sugar", den majestetiske "I Will Tremble" eller vakre "Catch Me If I Should Fall". Det er ingen tvil om at dette er låtskriving på høyeste nivå! 2014-versjonen av Deadman har utviklet seg og blitt formet i studio. I løpet av et knapt år har en firemannsbesetning av bandet utkrystallisert seg, og i forbindelse med utgivelsen av "The Sound And The Fury" gir bandet seg ut på en omfattende Europaturné som starter 23. oktober.


ARTIST’S LINKS

VENUE

Lille Ole Bull

Kapasitet: 250
Webside
Telefon +47 55 32 11 45
Epost: liv@olebullscene.no

FØRST I BILLETTKØEN?

Få mulighet til å kjøpe billetter før alle andre!

Som nyhetsbrevmedlem vil du i mange tilfeller kunne kjøpe billetter før det ordinære billettsalget starter.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50