El-Regn

STED

USF Verftet

DATO

Lørdag 28. november 2015

ALDER

18 år - ikke vergeordning

PRIS

250/200 + billettavgift

NB! FØRSTE ARTIST STARTER 19:45Noen skaper trender, andre følger dem. Og så har du de som graver ut sin helt egen ukopierbare nisje. Slik er det med Bergens egne Elektrisk Regn (El-Regn). Bandet, som ble startet av frontfigur, vokalist, gitarist og låtskriver Dennis Reksten i 1978, er en institusjon i rockebergen som aldri har sluttet å inspirere. 

Elektrisk Regn var et av de første bandene i nyveiv-bølgen som for alvor gjorde seg gjeldende da 70-tallet gikk over i 80-tallet. Bandet sang på gatebergensk med Rekstens lett gjenkjennelige, samfunnsrefsende penn som fremste våpen. De satiriske og lett humoristiske tekstene har blitt diskutert og gjengitt i mange fora opp gjennom årene. Spesielt bandets signaturlåt "Naboen er nynazist" står som en bauta innen norskspråklig rock. 

Boken Norske Klassikere som ble utgitt på Spartacus Forlag i 2012 omtaler klassikeren på følgende måte: «Naboen er nynazist» fra 1982 er klassiker fra topp til tå. Tekstens forteller er nøyaktig hva statsminister Jens Stoltenberg i nyttårstalen 2012, etter 22. juli-terroren, etterlyste: en sladrete «digital nabokjerring» som med stigende uro følger naboen som «trener nede i kjelleren, kaller seg for hevneren» og har hodet fullt av syke drømmer. Lyden er hard, militant og kantete, punkgitarer og innestengt vokallyd over en frenetisk, mekanisk rytme. I dypet ligger det en karismatisk poplåt som etter hvert tydeliggjøres av en hektende synthfigur og flerstemt «la-la-lakor». Et sjarmerende tidsbilde på innbitt, progressiv norsk postpunk fra det tidlige 80-tallet. Musikalsk har «Naboen er nynazist» holdt seg oppsiktsvekkende godt. Og teksten slutter dessverre ikke å være aktuell. 

Musikalsk hadde gjengen én fot i punken og den andre i progrocken. En oppsiktsvekkende kombinasjon som har lagt mye av grunnlaget for bandets særegne uttrykk. Debutplaten "Steinbyen", som kom i 1982, ble produsert av Steve Broughton fra den legendariske britiske gruppen Edgar Broughton Band.

"Steinbyen" ble utgitt på Apollon Records og vinylutgaven blir i dag regnet som et klenodium for samlere. Platen ble etterfulgt av  "Kropp og Sjel" i 1984, "Hilsen El-Regn" EP'en fra 1987 og "Stein Igjen" i 2002. Besetningen har variert opp gjennom årene og består i dag av foruten Reksten, Jarle Zimmermann, Erik "Pytten" Hundvin, Jan Gunnar Bortheim og Rune Kogstad.

Med sitt snart 40 år lange artistvirke er Dennis i dag et ikon i musikknorge. Hans utrettelige innsats for miljøet, både på og utenfor scenen, er velkjent. Hans kunnskap og lidenskap for faget står det stor respekt av. Vi gleder oss stort til å ta imot han og resten av El-Regn!


VENUE

USF Verftet

Kapasitet: 1300 stående/500 sittende
Webside
Telefon +47 55 30 74 10

Epost: epost@usf.no

FØRST I BILLETTKØEN?

Få mulighet til å kjøpe billetter før alle andre!

Som nyhetsbrevmedlem vil du i mange tilfeller kunne kjøpe billetter før det ordinære billettsalget starter.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50