Foto: Andy Gotts

Foto: Foto: Andy Gotts

Elvis Costello Solo

DATO

Onsdag 1. oktober 2014

ALDER

18 år - vergeordning

PRIS

695 + bill. avgift

Formatet for solo-turnéen til Elvis Costello er en såkalt “an evening with”, hvilket innebærer en deilig stund der Elvis Costello spiller fra hele sin velfylte katalog og krydrer det med anekdoter fra et langt liv i musikkens tjeneste. Elvis Costello gjorde en fabelaktig konsert med bandet sitt The Imposters for et fullsatt USF i fjor sommer. Når han nå vender tilbake, er det i en annen setting, alene på scenen i Logen Teater. Med kun 440 billetter tilgjengelig, blir det en intim og helt spesiell anledning for Elvis Costellos hengivne fans. Bergenskonserten inngår i en større turné, og Logen Teater er den desidert minste konsertarenaen han opptrer på under turnéen. Elvis Costello var en av forgrunnsfigurene for New Wave-bølgen som skyllet over Storbritannia og etter hvert resten av verden på slutten av 70-tallet. Debutalbumet ”My Aim Is True” fra 1977 og ”This Years Model” fra 1978 er to definerende album for denne epoken.

Gjennom artistnavnet Elvis Costello har Declan Patrick Aloysius MacManus gitt ut et trettitalls album både som soloartist og i mer eller mindre uventete konstellasjoner som teller både Paul McCartney, Burt Bacharach og Brodsky Quartet samt New Orleans-legenden Allen Toussaint. 

Sistnevnte samarbeidsprosjekt resulterte i albumet ”The River In Reverse”, ble gitt ut i 2006 og var den første studioinnspillingen gjort i New Orleans i etterkant av Katarina-katastrofen.

Karrieren til Elvis Costello viser en artist som med stor eleganse beveger seg mellom ulike sjangre. Han har også produsert en rekke flott album, blant annet for The Pogues og The Specials.

I tillegg har Elvis Costello alltid vært en politisk engasjert person. Han stod blant annet bak prosjektet Rock Against Racism, og var en høylytt motstander av Maggie Thatcher og Falklandskrigen.

Han har vært gift med den meget anerkjente jazzartisten Diana Krall siden 2003.ARTIST’S LINKS

FØRST I BILLETTKØEN?

Få mulighet til å kjøpe billetter før alle andre!

Som nyhetsbrevmedlem vil du i mange tilfeller kunne kjøpe billetter før det ordinære billettsalget starter.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50