High On Fire

STED

Garage

DATO

Lørdag 23. februar 2013

ALDER

20 år, ikke vergeordning

PRIS

200 + bill. avgift

Matt Pike er noe av en legende i metal-kretser. Som gitarist i sagnomsuste Sleep, var han med på å legge ned hjørnesteinene for det som skulle bli en kreativ gullalder for den amerikanske stoner/doom-scenen utover 90-tallet.  En scene som var sterkt toneangivende når band som Mastodon, Kylesa og Baroness plukket opp instrumentene sine noen år seinere.

Da Sleep ble midlertidig oppløst i 1998, hanket Pike inn Des Kensel og George Rice og dannet High On Fire. Etter noen runder i undergrunnen, ble bandet signert til prestisjetunge Relapse Records, som også sto bak det store gjennombruddet ”Blessed Black Wings” fra 2005. En plate som dro veksler på alt fra seig stoner rock, til buldrende Motörhead-rock ’n’ roll og klassisk heavy metal. Med på laget hadde de tidligere Melvins-bassist Joe Preston og albumet ble produsert av ingen ringere enn Steve Albini, som blant annet har vært involvert med artister som Nirvana og The Stooges.

Siden den gang har bandet gitt ut ytterligere tre plater, ”Death is the Communion”, ”Snakes for the Divine” og ”De Vermin Mysteriis”, sistnevnte så sent som i april i år. Samtlige til stor jubel fra fans og presse.  

Krednettstedet Pitchfork skriver om ”De Vermin Mysteriis”: ”De har funnet en måte å være ambisiøse, samtidig som de er tydelige og grunnleggende, et vanskelig triks som Sleep mestret på ”Holy Mountain” og ”Dopesmoker”, og som High On Fire nagler her.”

Platen ble forøvrig produsert av Converge-gitarist Kurt Ballau, som er mest kjent her til lands for å ha skrudd den allerede klassiske Kvelertak-debuten.

High On Fire er sjelden vare her til lands, siste og eneste gangen de har besøkt Bergen, var under Hole in the Sky-festivalen i 2005. En leksjon for historiebøkene, sier jungelordet derfra. 

Support: LIZZARD og JUMPING JACKARTIST’S LINKS

VENUE

Garage

Kapasitet: 330
Webside
Telefon 55 32 19 80
Epost: info@garage.no

FØRST I BILLETTKØEN?

Få mulighet til å kjøpe billetter før alle andre!

Som nyhetsbrevmedlem vil du i mange tilfeller kunne kjøpe billetter før det ordinære billettsalget starter.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50