Israel Nash & Dig Deeper

STED

Garage

DATO

Fredag 25. april 2014

ALDER

20 år

PRIS

170 + bill. avgift

På grunn av sykdom måtte Israel Nash avlyse konserten i Bergen i høst. Nå er han klar igjen for nytt Norgesbesøk, og fredag 25. april er ny konsertdato for Bergen og Garage. Bergens fineste utøvere av Americana-sjangeren, Dig Deeper, eller Nordicana som de selv har døpt musikken sin, blir med og gjør kvelden til en fest av en dobbeltbilling!Israel Nash (Gripka) fikk med 2011-albumet ”Barn Doors And Concrete Floors” et gjennombrudd i Europa. Det låter som en vellykket hybrid mellom klassikere som Neil Youngs “Harvest” og Rolling Stones ”Exile on Main Street” uten at Nash et øyeblikk gir slipp på sin egenart. Den etterlengtede oppfølgeren ”Israel Nash´s Rain Plans” kom høsten 2013 og albumet fikk strålende mottakelse. Når han nå kommer tilbake til Bergen tar han med seg både band og en relativt ny plate for å gjøre en helaften i kjelleren på Garage. 

Med en stemme som sammenlignes med John Fogerty og et låtmateriale som er i klasse med Ryan Adams ”Heartbreaker”- og ”Gold”-periode stilles det langt ifra spørsmålstegn ved at både presse og publikum har vært samstemte i hyllesten av dette store amerikanske talentet. Israel har gjort inntrykk med sine intense og eksplosive show, noe om virkelig vil merkes når han nå kommer tilbake i selskap med en bandbesetning som lover å ikke spare på noe. 

Albumet ”Barndoors And Concrete Floors” havnet på mange årsbestelister da det ble lansert i 2011. Albumet har tidløse egenskaper og et helhetlig uttrykk av den typen som inviterer til et langvarig vennskap. Platens kvaliteter går langt utenfor alt som kan kalles hype og trendbølger.

Den etterlengtede oppfølgeren ”Israel Nash´s Rain Plans” kom høsten 2013 sammen med en omfangsrik Europa-turné. Platen har fått strålende mottakelse og er inspirert av Nash' nye omgivelser i Hill Country, Texas – det er ørkenlandskap og uendelige vidder formidlet gjennom øynene til en artist som har tilbragt de foregående tre årene på landeveien. Javisst merkes det at Israel inspireres av Indie Americana og artister som Neil Young, Fleet Foxes, Calexico og Midlake – men få musikere fremfører låtmaterialet sitt med den pondus og integritet som Israel Nash Gripka besitter. 

 

DIG DEEPER

Etter en kritikerrost debut med singelen "Memphis" i 2011, ga Dig Deeper ut debutalbumet "August Afternoon" (2012). Albumet førte til utstrakt turnéring i Norge med blant annet Daniel Norgren (S) og meget sterke kritikker fra norsk dagspresse og en rekke norske og utenlandske blogger. 

 

Bandet har de siste årene gjort konserter på alt fra små klubber og studenthus til festivaler som Bergenfest, Øyafestivalens klubbdager, Norwegian Wood, RocknLol, Working Class Hero, Periferifestivalen m.m.

Dig Deeper bygger videre på arven etter band og artister som David Crosby, Neil Young and Crazy Horse, Dream Syndicate, Richmond Fontaine og Son Volt, og leverer en blanding av Paisley Underground og Americana med nordisk coolness og virkelighet.  

"Channeling the likes of Neil Young, 13th Floor Elevators and Jason Molina, Dig Deeper channels the heart of Americana's ethos across the Atlantic Ocean. With their 2011 EP, Yet You Give Me (The Blues), the Bergen/Oslo rockers convincingly do as their name suggests, particularly with their lead single "Memphis." (Noisey.Vice.Com

"Da jeg i fjor hørte ep-en «Yet You Give Me (The Blues)» med låten «Memphis» (femmer i Dagbladet), fikk jeg noe av den samme følelsen som da jeg satte på ep-debuten til Madrugada, bare kalt «Madrugada ep», i 1998" (Dagbladet). 

Januar 2014 har bandet spilt inn sitt andre album i ABC studio i Etne, med produsent Anders Bjelland (Electric Eye/Hypertext). Bandet går her dypt inn i fjellheimen og graver seg fram til kilden av hva de selv har døpt for Nordicana. 


ARTIST’S LINKS

VENUE

Garage

Kapasitet: 330
Webside
Telefon 55 32 19 80
Epost: info@garage.no

FØRST I BILLETTKØEN?

Få mulighet til å kjøpe billetter før alle andre!

Som nyhetsbrevmedlem vil du i mange tilfeller kunne kjøpe billetter før det ordinære billettsalget starter.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50