Jaga Jazzist

STED

USF Verftet

DATO

Fredag 29. januar 2016

ALDER

18 år - vergeordning

PRIS

320/250 + billettavgift

Etter en forrykende konsert på Bergenfest 2015 og en maktdemonstrasjon av episke dimensjoner på hjemmebane under Øyafestivalen i august, legger Jaga Jazzist igjen ut på landeveien og besøker mindre spillesteder. Fredag 29. januar 2016 er det Bergen og USF Verftet som står for tur. Det blir så fett, det..! Jaga Jazzist ble stiftet av to tenåringer på bussturen hjem fra NM i janitsjar i 1994. To tiår senere feirer bandet 20 års jubileum som et av Norges mest publikumskjære band.  De to tenåringene var Martin Horntvedt og Ivar «Ravi» Johansen. Sistnevnte har forlatt bandet til fordel for andre prosjekter, mens Horntvedt (som stiftet bandet i en alder av 14) stadig utgjør Jaga Jazzist i lag med søsknene Lars og Line, samt Andreas Mjøs, Marcus Forsgren, Even Ormestad, Øystein Moen og Erik Johannesen. Ensemblet spiller det som best kan beskrives som en eksperimentell blanding av jazz, storband, rock og elektronisk musikk. Det er overdådig, avansert og grenseoverskridende, men viktigst: ekstremt fengende.

Bak seg har Jaga Jazzist elleve studioalbum og flere hundre døgn i turnébussen. Foran seg har de en herlig håndfull jubileumskonserter og forhåpentligvis minst 20 år til med konsertvirksomhet og produktiv studiotid. 

Det har gått fire år siden forrige album fra Jaga Jazzist – eminente og bejublede One Armed Bandit, som på Bergenfest i 2010 ble fremført for et fullsatt Logen Teater. BBC Music tok av seg hatten for deres fusjon av «FX-laden jams, afrobeat, Wagner-inspired bombast, baroque-inflected deep-funk and the knowing, horn-y sound of 1960s spy films». For albumet vant Jaga Jazzist sin fjerde spellemannspris i kategorien Åpen Klasse. 

Bandmedlemmene har i kjølvannet av One Armed Bandit holdt seg særdeles aktive med produsent- og spillejobber for artister som Todd Terje, Susanne Sundfør, Nils Bech og Jonas Alaska. Jaga Jazzist er definisjonen på et superband: omlag 30 av landets mest fornemme musikere har vært involvert i prosjektet og bandet bærer slektskap (via tidligere bandmedlemmer og utlån av  musikere) til artister som The National Bank, Shining, Thomas Dybdahl, BigBang og Motorpsycho – utover de allerede nevnte. Flere av bandets nåværende og tidligere medlemmer, blant annet brødrene Horntvedt og Mathias Eick, kan også vise til fremragende solokarrierer.


ARTIST’S LINKS

VENUE

USF Verftet

Kapasitet: 1300 stående/500 sittende
Webside
Telefon +47 55 30 74 10

Epost: epost@usf.no

FØRST I BILLETTKØEN?

Få mulighet til å kjøpe billetter før alle andre!

Som nyhetsbrevmedlem vil du i mange tilfeller kunne kjøpe billetter før det ordinære billettsalget starter.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50