Kings of Convenience

STED

Ole Bull Scene

DATO

Tirsdag 27. oktober 2015

ALDER

18 år - vergeordning

PRIS

420 + billettavgift, nummererte sitteplasser

Det er klart for et sjeldent møte med Kings of Convenience i hjembyen Bergen. Siden gjennombruddsåret i 2001 har Eirik Glambek Bøe og Erlend Øye pint sine mange fans med lange perioder uten synlig aktivitet, men hver gang de har gitt lyd fra seg har det gitt gjenlyd over store deler av verden fra en hengiven og stadig voksende fanskare.

Deres foreløpig siste albumutgivelse "Declaration of Dependence" kom i 2009. De siste par årene har de opptrådt over hele verden, blant annet i Japan, Indonesia, Italia, Mexico og Sør-Amerika. Felles for konsertene er at Kings of Convenience trekker stadig flere publikum overalt hvor de ferdes.

Våren 2011 inviterte Morgenbladet og Falck forlag 100 norske musikere, fra alle sjangre, aldre og geografiske steder, til å sende inn lister over sine ti favorittplater. Resultatet var en liste over Norgeshistoriens 100 beste plater, stemt frem av musikerne selv. De ti øverste platene ble hedret med hver sin bok. Kings of Conveniences "Quiet Is the New Loud" ble nummer 27 på listen. 

Ifjor høst kom boken "Quiet is the New Loud" ført i pennen av journalist Ørjan Nilsson, som forteller historien om Eirik og Erlend og måten de tok verden med storm med sin rolige musikk der albumtittelen ble navnet på en musikalsk bevegelse på starten av 2000-tallet. Det vil bli en samtale om den sjangerdefinerende platen før konserten.

Eirik og Erlend ble kjent i oppveksten gjennom sin felles interesse for geografi. Etter først å ha spilt i trioen Skog, ble så langt mer suksessfylte Kings Of Convenience stablet på bena i 1998, samme år som de gjorde sin aller første konsert på The Poetry Cafe i London. I 1999 ga de ut sju-tommeren "Toxic Girl" på Mikal Telles' selskap Ellet, noe som etter hvert førte til internasjonal kontrakt med Source Records. 

Med debutplaten "Quiet Is The New Loud" skapte de to musikerne et nytt begrep i begynnelsen av 2001, og sto samtidig i bresjen for den nye akustiske folkpopbølgen som skylte inn over kystlinjene over mer eller mindre hele det europeiske, og etter hvert også det amerikanske kontinentet. Erlend Øye bidro siden som låtskriver og vokalist på Röyksopps største internasjonale hitsingler, henholdsvis ”Poor Leno” og ”Remind Me”. Kings Of Convenience bidro også med et mer elektronisk uttrykk med remiks-samlingen "Versus", for deretter å vende tilbake til det akustiske landskapet på deres andre studioalbum, ”Riot On An Empty Street” (2004). Dette albumet hadde 2. plass på VG-listen som beste plassering. I Italia var albumet helt oppe på 3. plass over mestselgende album!

Det vil bli anledning til å kjøpe boken på konserten. 

Kings of Convenience gjorde en opptreden i Oslo høsten 2014 i forbindelse med lansering av boken "Quiet is the New Loud, les musikktidsskriftet Gaffa sin rapport her >> 


ARTIST’S LINKS

VENUE

Ole Bull Scene

Kapasitet: 700 stående, 450 sittende
Webside
Telefon +47 55 32 11 45
Epost: liv (at) olebullscene.no

FØRST I BILLETTKØEN?

Få mulighet til å kjøpe billetter før alle andre!

Som nyhetsbrevmedlem vil du i mange tilfeller kunne kjøpe billetter før det ordinære billettsalget starter.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50