Kinky Friedman

STED

Snekkerbrakken

DATO

Lørdag 30. april 2016

ALDER

20 år

PRIS

370 + billettavgift

Det er klart for gjensyn med Kinky Friedman. Etter noen legendariske konserter her i Bergen i siste halvdel av 90-tallet, kom han tilbake i 2013, og alt var som det skulle være når The Kinkster står på scenen. Nå er ventetiden igjen over for hans fans. Lørdag 30. April er datoen som må noteres i kalenderen. Da kommer kongen av onelinere tilbake til Bergen. Denne gangen skal han opptre på Bergenhus Festning, innendørs riktignok, i et særdeles intime lokale med det klingende navnet Snekkerbrakken. Han kom på alles lepper da han bestemte seg for å være uavhengig kandidat til guvernørposten i Texas i 2006. Politisk beskriver han seg selv “alt som ikke er republikansk”. Slik det republikanske presidentkandidatnominasjonsvalget utspiller seg med den ene kandidaten mer latterlig enn den andre, er det ingen tvil om at det er et fornuftig standpunkt også i dag. Det er bare å slå fast én gang for alle: Kinky Friedman er “one of a kind”. Ingen, absolutt ingen kan måle seg med fenomenet Kinky Friedman. "LÅS INN SIGARENE, KINKY FRIEDMAN KOMMER"  Dagbladet 19.12.12 ->> "SKAL DU HA SEX MED ET DYR, VELG ALLTID EN HEST" Dagbladet 07.04.13 ->>

Texasprofilen Kinky har vært aktiv siden slutten på 60-tallet og det er en mangfoldig karriere vi snakker om: artist, låtskriver, satiriker, provokatør, sigar- og tequilaprodusent, dyrerettighetsforkjemper og politiker. Når han nå skal på turné får publikum serverer en miks av alt de han står for. Det er ret tog slett uungåelig. Selvsagt er rammen for det hele i en konsertform, men de som har opplevd “The Kinkster” sine show vet at de inneholder så uendelig mye mer enn som så. De grenseløse og hemningsløse mellompartiene er ofte en like stor beholdning som hans fantastiske låtarsenal.

Musikalsk viste Kinky allerede på 70-tallet at han ikke var i musikkbransjen kun for å behage og underholde. Hans første store suksess var med bandet Kinky Friedman and The Texas Jewboys. Sammen med hans medsammensvorne Little Jewford, Big Nig, Panama Red, Rainbow Colors og Snakebite Jacobs debuterte de med kultalbumet “Sold American” i 1973. Titler som ”They Aint Making Jews Like Jesus Anymore” og ”Ride Em Jewboys” hadde nok ingen andre enn jødiske Kinky Friedman klart å komme unna med livet og (forsåvidt også) æren i behold. Det var country i samme skolen som Kinkys gode venn Willie Nelson, med den forskjell at deres anarkistiske og rebelske attityd fikk Willie Nelson’s rebellstempel til å blekne.

Etter et tiår med turnering, blant annet på Bob Dylan’s Rolling Thunder Revue-turné, flyttet Kinky til New York og etablerte seg som forfatter. Karrieren skjøt fart og han har gitt en rekke bøker som befinner seg i skjæringspunktet mellom fiksjon og virkelighet der hovedpersonen selvsagt er countryartisten Kinky Friedman som flyttet fra Texas til New York og startet opp som privatdetektiv. Hysterisk morsom lesning! Det hører med til historien at Kinky er tidligere president Bill Clintons favorittforfatter.


ARTIST’S LINKS

VENUE

Snekkerbrakken

Byens fineste selskapslokale ligger idyllisk til i historiske og frodige omgivelser på Bergenhus Festning.

Webside
Telefon 55 21 50 60
Epost: sb@bergenlive.no

FØRST I BILLETTKØEN?

Få mulighet til å kjøpe billetter før alle andre!

Som nyhetsbrevmedlem vil du i mange tilfeller kunne kjøpe billetter før det ordinære billettsalget starter.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50