Foto: Shawn Brackbill

Foto: Foto: Shawn Brackbill

Kurt Vile & The Violators

STED

Garage

DATO

Lørdag 1. juni 2013

ALDER

20 år, ikke vergeordning

PRIS

Billettpris: 270/225 + avgift

Når inspirasjonskildene har navn som Bruce Springsteen, Pavement, Tom Petty og Beck, kan det ikke annet enn å bli bra. Og fantastisk blir det garantert når den amerikanske singer/songwriteren Kurt Vile, blant annet kjent fra bandet The War on Drugs, kommer på førstegangsvisitt til Bergen lørdag 1. juni som Kurt Vile & The Violators.

Hans første møte med musikkverdenen var når han som tenåring fikk en banjo i hendene av sin bluegrass-elskende far. Kurt som egentlig ville spille gitar, visste ikke annen råd å bruke de midlene han hadde for hånd og dermed traktere banjoen som en gitar. Dette ble starten på hans særegne låtproduksjon.

Philadelphia-artisten har blitt rost opp i skyene for sin melankolske og stemningsfulle musikk i både norske og internasjonale medier. Alt fra Rolling Stone, Pitchfork og NME til hjemlige VG, Adressa og Nordlys premierte forrige album, ”Smoke Ring For My Halo” med de gjeveste karakterene.

Nå er Vile på banen igjen med nytt album. 8. april lander hans femte soloalbum ”Wakin on a Pretty Daze”, gitt ut på den ytterst kredible labelen Matador, i de fysiske og digitale platehyllene. 

Første smakebit, "Wakin on a Pretty Day", lover godt skal man tro nettstedet Pitchfork: “Det som gjør "Wakin" så spesiell er ikke nødvendigvis lengden, men den meditative enkelheten. Vile fokuserer på små bevegelser, riff og fraser som gis nok plass til at du som lytter kan gi dem din egen mening”.

Det samme nettstedet sier om Vile. ”Han har en unik evne til å finne den riktige teksturen til sangene sine, på sitt beste er alle de forskjellige lagene av lyd overdådige på sin særegne måte.”

Da burde det ikke være mye å lure på dersom du har ditt indie-hjerte på det rette stedet. Sees på Garage.ARTIST’S LINKS

VENUE

Garage

Kapasitet: 330
Webside
Telefon 55 32 19 80
Epost: info@garage.no

FØRST I BILLETTKØEN?

Få mulighet til å kjøpe billetter før alle andre!

Som nyhetsbrevmedlem vil du i mange tilfeller kunne kjøpe billetter før det ordinære billettsalget starter.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50