Mark Olson

STED

Lille Ole Bull

DATO

Tirsdag 10. februar 2015

ALDER

18 år - vergeordning

PRIS

280 + bill. avgift

Det er ikke mange artister som har satt preg på sjangrene alternativ country og americana som Jayhawks' grunnlegger og vokalist Mark Olson. Milepæler som «Hollywood Townhall» (1991) og «Tomorrow The Green Grass» (1995) er tidløse mestverk i amerikansk musikk. Olson forlot Jayhawks etter "Tomorrow The Green Grass" og slo seg ned i Joshua Tree. I årene som fulgte ga han ut en rekke flotte album under navnet Original Harmony Ridge Creek Dippers. Den poetiske og forløsende solodebuten «The Salvation Blues» og oppfølgeren «Many Colored Kite» fra 2010 ble inspirert av måneder tilbrakt på kryss og tvers i Europa. Samme år, etter en 15 års pause, skrev og spilte Mark inn et nytt album, «Mockingbird Time», med The Jayhawks  etterfulgt av to nye år med turné i USA og Europa.  

I mellomtiden hadde Mark funnet en ny partner, både i musikken og i livet, den norske sangeren og multi-instrumentalisten Ingunn Ringvold. Klar til å ta neste skritt og å fullføre sitt nye album "Good-bye Lizelle", reiste Mark & Ingunn fra Armenia til Sør-Afrika, USA til Norge, og Finland til Tsjekkia for å spille inn elleve poetiske sanger med gjester som Neal Casal, Aaron Sterling (Liz Phair, William Fitzsimmons), Danny Frankel (kd Lang, Rickie Lee Jones), og Øystein Greni (Bigbang).

"Good-bye Lizelle" ble spilt inn på mange forskjellige steder; i leiligheter, hytter og utendørs i nasjonalparker, ved hjelp av et bærbart opptakssystem for å skape en "hjemmelaget", vintage og varm atmosfære. Lytter man til albumet er det lett å erkjenne at Mark har lyktes, her er det mer enn bare hint av den klassiske «Laurel Canyon-følelsen», som bl.a gjorde at de tidlig Joni Mitchell eller Graham Nash-albumene høres så enestående ut. Men Mark Olson har inget ønske om å være 'retro', det handler mer om at han ønsker å komme til kjernen, 'hjertet', av hver sang, å gi det perfekte arrangement for å skape en varm følelse.

"Good-bye Lizelle" består av elleve perfekt utformede stykker, hver en historie for seg selv. Dype sanger i en tidløs sound, utfylt med Ingunn Ringvolds nydelige duetter og harmonivokal, og åpenbart i en lyrisk klasse for seg selv. Alt i alt: et enestående album fra en av de største låtskrivere de siste tre tiårene. 

«Americana album of the month»MOJO


ARTIST’S LINKS

VENUE

Lille Ole Bull

Kapasitet: 250
Webside
Telefon +47 55 32 11 45
Epost: liv@olebullscene.no

FØRST I BILLETTKØEN?

Få mulighet til å kjøpe billetter før alle andre!

Som nyhetsbrevmedlem vil du i mange tilfeller kunne kjøpe billetter før det ordinære billettsalget starter.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50