Matt Corby

STED

Bergenhus Festning - Koengen

DATO

Lørdag 20. august 2016

ALDER

Under 14 år må komme i følge med voksen (over 23 år, edru)

PRIS

600/1 000 (Golden Circle) + billettavgift

Australske Matt Corby blir gjerne sammenlignet med store stemmer som Nick Drake og Jeff Buckley, men er for øvrig i ferd med å skape et sterkt navn for seg selv. Denne våren er han aktuell med sitt debutalbum Telluric, som seilet inn som nummer én på albumlisten da det ble lansert i hjemlandet hans, og av Line of Best Fit har vært beskrevet som “masterful glimpse into the mind of a man who has much to say, and who says it beautifully.” Bergen, Koengen, Cloud Nine Festival: gled dere!

“His debut is more Will Oldham than Will Young, with hints of Bon Iver, John Martyn and the Buckleys” skrev Q magazine i sin anmeldelse av Telluric, som ble spilt inn i en liten hytte i New South Wales. Førstesingelen fra albumet har vært omtalt som en komposisjon av "lush, transcendent harmonies, wailing falsetto, folky boom-claps, and heartbreaking lyrics” - en beskrivelse som i grunn kan brukes om flere av sporene på den deilige utgivelsen. Dette er eksperimentell, drivende visefolk med en distinkt smak av sol, surfebrett og australsk østkyst. På Cloud Nine Festival opptrer Corby i bandformat slik at vi får oppleve fullkomne konsertversjoner av de nydelige låtene. 

Corbys artistiske inntog var ikke et tilfelle av lyn fra klar himmel. I en årrekke, faktisk helt siden han var 17 år i 2007, har han surfet på overflaten av australsk musikkliv. Blant annet vant han med vakre “Resolution” i 2013 en ARIA-pris (australsk Grammy) for årets beste låt. Det er ingen tvil om at vi får se enda mer til Matt Corby i tiden som kommer eller om at Telluric skal få holde oss med nært selskap denne sommeren.


ARTIST’S LINKS

VENUE

Bergenhus Festning - Koengen

Byens største konsertarena.

Kapasitet: Maks 23 000, avhengig av oppsett/produksjon.

FØRST I BILLETTKØEN?

Få mulighet til å kjøpe billetter før alle andre!

Som nyhetsbrevmedlem vil du i mange tilfeller kunne kjøpe billetter før det ordinære billettsalget starter.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50