Maya Vik (Support Lenny Kravitz)

STED

Bergenhus Festning - Plenen

DATO

Lørdag 16. juni 2012

ALDER

18 år - vergeordning

PRIS

550 / 450 + bill. avgift

Maya Vik spiller bass i den norske Spellemannspris-vinnende popgruppen Montée, og har tidligere spilt i band som Savoy og Furia. Den mangefasetterte musikeren sitt første soloalbum ”Château Faux-Coupe” kom i fjor og er en leken funky sak med referanser som strekker seg fra syttitalls jazz-rock via hardtslående trommemaskin-funk og åttitallsoul til nittitalls hiphop, alt over lyden av den klassiske trommemaskinen Linn LM-1, som ble udødeliggjort gjennom utallige hits fra 1980-tallet.

Med klare referanser til Minneapolis-funk udødeliggjort av artister som Prince, Sheila E og Janet Jackson med flere, har albumet allerede rukket å bli en liten internasjonal snakkis i kretser som omfavner denne sjangeren.

Albumet er mikset av produsenten og teknikeren Jimmy Douglas, som har vært blant de mest etterspurte bidragsyterne i amerikansk popmusikk siden 1970-tallet, og har vunnet fire Grammy-priser. 

”Château Faux-Coupe” ble sluppet gjennom et større audiovisuelt prosjekt som inkluderer utstilling og bok, med fotografier og artwork av Pål Laukli og Gary Swindell. 

Maya Vik blir å se på en rekke festivaler i sommer, blant annet Øya-festivalen. I tillegg skal hun til Japan på turné med bandet sitt.ARTIST’S LINKS

VENUE

Bergenhus Festning - Plenen

Utendørsarena i Bergen sentrum, på idylliske Bergenhus Festning.

Kapasitet: Maks 9000, avhengig av oppsett/produksjon.

FØRST I BILLETTKØEN?

Få mulighet til å kjøpe billetter før alle andre!

Som nyhetsbrevmedlem vil du i mange tilfeller kunne kjøpe billetter før det ordinære billettsalget starter.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50