Maylen Rusti / O. Martin

DATO

Tirsdag 2. desember 2014

ALDER

18 år - vergeordning

PRIS

200 kr + avgift

Bergen Live Sessions avsluttes med en dobbeltkonsert med to av de aller mest omtalte nykommerne fra Bergen det siste året. Både O. Martin og Maylen Rusti gjorde flotte konserter på årets Bergenfest, og vi gleder oss til å få oppleve dem på Lille Ole Bull Scene tirsdag 2. Desember.

O. Martin

O. Martin (Odd Martin Skålnes) har etter lang fartstid som låtskriver og vokalist i The Alexandria Quartet endelig ferdigstilt sitt debut soloalbum, ”Silence Fiction”. Platen ble ferdigstilt i legendariske Abbey Road Studios og gitt ut i januar gjennom det Bergensbaserte plateselskapet Eget Selskap. I 2013 kom hans første utgivelse, "Heading For The West Coast EP", som blant annet ble kåret til månedens EP i Natt & Dag, og utgivelsen ble fulgt opp med en Norgesturné samt flere supportjobber for Grant-Lee Phillips (US) og Jonas Alaska.

Sammenlignet med den grandiose pop/rock'en til The Alexandria Quartet er nå fokuset rettet mot stemmen, gitaren og pianoet. O. Martins mørke lyriske undertoner, bittersøte refrenger og smarte nedstrippede arrangementer gir assosiasjoner til store låtskrivere innenfor singer/songwriter-tradisjonen.

Maylen Rusti

”Det er ikke altfor ofte det dukker opp en helt ukjent kvinnelig elektropop-dame med norsk pass. Maylen Rusti, som er bosatt i København, er derimot et veldig spennende nytt bekjentskap. På «Changing» blander Rusti den samme jazz-flørten to av landets beste stemmer Ine Hoem (Pelbo) og Ingrid Helene Håvik (Highasakite) er kjent for, med den distanserte popsensibiliteten som danske Mø har gjort seg bemerket med" NRK P3

Midt i fellesferien 2013 slapp Maylen Rusti sin første singel, ”Changing”, spilt inn sammen med produsent Odd Martin Skålnes (The Alexandria Quartet, O. Martin). ”Changing” gikk rett inn på P3s B-liste og ble kåret til månedens singel av Natt & Dag. Andresingelen ”Heartmachine” ble sluppet som årets aller første singel, ved midnatt den 1. januar 2014.

I 2011 ble Maylen invitert til New York for å spille inn sitt debutalbum sammen med produsent og multiinstrumentalist Brad Albetta, mannen til hennes store idol, Martha Wainwright. Siden den gang har uttrykket til Maylen tatt en ny retning, og det ferdiginnspilte albumet ble lagt til side til fordel for nye innspillinger gjort med nevnte Skålnes. Maylen har forlatt det nedstrippede singer-songwriteruttrykket, og beveget seg mer i retning av rendyrket pop med større arrangementer og produksjoner. Albumet er nylig mastret i Abbey Road Studios i London.

Begge singlene fra albumet, «Changing» & «Heartmachine» er anbefalt av NRK P3 og har fått medfølgende spilletid. Debutalbumet ”Heart Machine” slippes i september 2014.


FØRST I BILLETTKØEN?

Få mulighet til å kjøpe billetter før alle andre!

Som nyhetsbrevmedlem vil du i mange tilfeller kunne kjøpe billetter før det ordinære billettsalget starter.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50