Meshuggah

STED

Bergenhus Festning - Koengen

DATO

Torsdag 20. august 2015

ALDER

Under 14 år må komme i følge med voksen

PRIS

890 + billettavgift

Meshuggah varmer opp for Metallica på Koengen! Vi er glade for å kunne annonsere at et av Sveriges mest innflytelsesrike metal-band gjennom tidene stiller som support for Metallica på Koengen 20. august. Umeå-bandet Meshuggah har siden starten i 1987 vært en slags rettesnor for hvor langt man kan tøye strikken innen teknisk metal og fremdeles beholde nerve og groove.

Kvintetten har sine røtter i death metal-sjangeren, men strekker både i retning jazz, fusion og progressiv rock. Det mest fascinerende med drønnet gjengen skaper med sine 8-strengsgitarer, er at selv om musikken de serverer er uhyre kompleks, er den ganske lett å la seg fenge av. Band som Gojira og Dillinger Escape Plan har tatt mye lærdom fra Meshuggah på det punktet.

Kombinasjonen Meshuggah og Metallica er heller ikke tilfeldig. Den sagnomsuste 1991-debuten "Contradictions Collapse" er tydelig inspirert av Metallicas tidlige periode, noe som kommer til overflaten gjennom den heftige og energiske riffingen. 

Siden den tid har de forsynt oss med moderne metal-klassikere som "Destroy Erase Improve", "Nothing", "Chaosphere" og "obZen". 

Meshuggah har turnert verden rundt i over to tiår, vært en del av Ozzfest-sirkuset og spilt alt fra svette klubber til store arenaer. Deres hardtslående metal har bredt om seg i en slik grad at musikkbibelen Rolling Stone kåret dem til et av verdens ti viktigste metal-band. 

Vi har også tro på at ekstremvarianten av prog-heltene Rush vil filleriste et fullsatt Koengen i august. Det er bare å stålsette seg.


ARTIST’S LINKS

VENUE

Bergenhus Festning - Koengen

Byens største konsertarena.

Kapasitet: Maks 23 000, avhengig av oppsett/produksjon.

FØRST I BILLETTKØEN?

Få mulighet til å kjøpe billetter før alle andre!

Som nyhetsbrevmedlem vil du i mange tilfeller kunne kjøpe billetter før det ordinære billettsalget starter.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50