Steven Wilson til Bergen –

STED

Peer Gynt - Grieghallen

DATO

Lørdag 28. april 2012

PRIS

390 / 340 (BT-kortet) + billettavgift. NB! kun ståplasser tilgjengelig

Prog-prinsen kalles Steven Wilson gjerne av sine fans, og de har Porcupine Tree-grunnleggeren mange av. I Porcupine Tree trakterer Wilson gitar og vokal i tillegg til at han er bandets mest fremtredende låtskriver. Porcupine Tree har på utmerket vis videreført den engelske progressive rocktradisjonen etter Pink Floyd og King Crimson.

I februar 2009 ga Steven Wilson ut sitt første solo-album – ”Insurgentes” – og han fulgte opp med en ny utgivelse på egen hånd i september 2011. ”Grace For Drowning” er et ambisiøst verk i beste prog-ånd som fikk strålende anmeldelser i internasjonal musikkpresse. 

Etter å ha turnert deler av Europa og USA i 2011, har Steven Wilson nå offentliggjort at han også skal på veien til våren og i slutten av april gjør han sine to første konserter som soloartist i Norge, henholdsvis Bergen lørdag 28. April og Oslo søndag 29. April. 

Steven Wilson har også markert seg som produsent, blant annet for Bergenfestaktuelle Opeth, Anja Garbarek og nevnte King Crimson. Han bidro også på nykommerne Pendulum’s kritikerroste og bestselgende album ”Immersion”. Kort fortalt: 44-åringen Steven Wilson er en artist med mange kvaliteter. 

På turnéen har han med seg et mannsterkt band som består av Marco Minnemann (trommer), Nick Beggs (bass), Theo Travis (fløyter & saksofon) og Adam Holzman (keyboard).

Sist Steven Wilson besøkte Bergen med Porcupine Tree var i juni 2010. Da var det utsolgt lang tid i forkant. Når han vender tilbake er det som solo-artist.

NB! Konserten er flyttet til Peer Gynt-salen i Grieghallen. Kjøpte billetter gjelder og vil være sitteplasser med tilsvarende plassering som i  opprinnelig salkart i hovedsalen i Grieghallen. Øvrige billetter i salg er unummererte billetter, ståplasser.


ARTIST’S LINKS

VENUE

Peer Gynt - Grieghallen

Kapasitet: stående: 1500, sittende: 700
Webside
Telefon +47 55 21 61 00
Epost: grieghallen@grieghallen.no

FØRST I BILLETTKØEN?

Få mulighet til å kjøpe billetter før alle andre!

Som nyhetsbrevmedlem vil du i mange tilfeller kunne kjøpe billetter før det ordinære billettsalget starter.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50