Teenage Fanclub

STED

USF Verftet

DATO

Søndag 12. februar 2017

ALDER

18 år - vergeordning

PRIS

320 + billettavgift

For mange er Bandwagonesque av Teenage Fanclub verdens beste album. De som ikke er villig til å gå så langt kan i alle fall enes om at det er blant de mest toneangivende utgivelsene fra 90-tallet. Albumet ble i 1991 kåret til årets beste av Spin magazine foran R.E.M.s Out of Time, My Bloody Valentines Loveless og selveste Nevermind av Nirvana.

Et par utgivelser senere uttaler Liam Gallagher at Teenage Fanclub er "the second best band in the world" — second only to Oasis”. Enhver Gallagher-kjenner vet at dette ikke er småtterier i skussmålsammenheng. Også Kurt Cobain har i intervjuer foreslått at Teenage Fanclub er verdens beste band. Selv peker Norman Blake og hans bandkamerater på Big Star og Blood Orange som viktige inspirasjonskilder. Dagbladets Øyvind Rønning trekker frem ytterligere tre b-er: Beatles, Byrds og Beach Boys. 

Teenage Fanclub forble ikke kun et 90-tallsfenomen. Gjennom 2000-tallet har de utgitt fem plater og spilt konserter kontinuerlig. Likevel var det seks år siden sist utgivelse da albumet Here utkom tidligere i år. Her får vi servert alt det som vi liker med Teenage Fanclub: upretensiøs kraftpop, ”softly strummed guitars” og ”gorgious harmonies” – i følge The Guardian sin applauderende anmeldelse. Pitchfork var også fornøyd og foreslo at albumet er ”their warmest and subtlest effort to date”.

Det legendariske bandet har ikke spilt i Bergen siden 2005, den gang på Hulen. Det er altså på svært høy tid med et gjensyn. 


ARTIST’S LINKS

VENUE

USF Verftet

Kapasitet: 1300 stående/500 sittende
Webside
Telefon +47 55 30 74 10

Epost: epost@usf.no

FØRST I BILLETTKØEN?

Få mulighet til å kjøpe billetter før alle andre!

Som nyhetsbrevmedlem vil du i mange tilfeller kunne kjøpe billetter før det ordinære billettsalget starter.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50