The Devil & The Almighty Blues

STED

Garage

DATO

Lørdag 26. september 2015

ALDER

20 år

PRIS

175 + billettavgift avgift

Fylt av bunnløs kjærlighet til gamle blueshelter hånd i hånd med rock, metal, country og ikke minst punk, presenterer The Devil and the Almighty Blues, i samarbeid med Tromsølabelen Blues For The Red Sun, nå sitt selvtitulerte debutalbum.

Bevæpnet med gamle Gibson-gitarer og rørforsterkere, spilte de inn låtene live i studio. Dette for å beholde trøkket og den musikalske energien. Bandet tok seg god tid i studio og lot låtene få den tiden de trengte for å bli ferdige. En ny tapning på bluesbasert rock, tungt uten å bli metal, sakte uten å være doom, blått uten å bli gubbete. Albumet har blitt seigt, tungt, melodiøst og tøft. Resultatet er langt fra radiovennlig, til gjengjeld har dette blitt til et av de tyngste og tøffeste bluesbaserte albumene som noen gang er gitt ut i Norge!

Da 60-tallet ble til 70-tallet oppstod det et stort musikalsk veiskille. Den amerikanske bluesen hadde fått herjet med ungdom på begge sider av Atlanteren lenge nok til at blues-avarten rock’n’roll måtte ekspandere eller dø. Den døde ikke, den ekspanderte i alle mulige retninger! Og der i krysningspunktet mellom bluesbasert rock og alle verdens andre undersjangere av rocken, skjedde det noe med bluesen. Formatet ble eksperimentert med, utvidet, utforsket og nærmest gjort ugjenkjennelig. Samtidig ble aldri fotfestet i den vaskeekte bluesen mistet.  Der hvor Peter Green forlot Fleetwood Mac i 1970 med låten «Green Manalishi», der hvor Johnny Winter strakk ut beina, ZZ Top kjøpte fullstack Marshalls og skjøt fra hofta, og ikke minst legenden selv Muddy Waters prøvde grensene for hva som var lov med albumet «Electric Mud». Og glem ikke Hendrix, Free, Canned Heat og resten av bøtteballetten fra Woodstock.  Resultatet var en høyst elektrisk revolusjon hvor for eksempel den nyfødte sjangeren hardrock gikk hånd i hånd med tradisjonell deltablues.

Det er utfra denne musikalske gjørmn bandet har hentet sin inspirasjon. Seig, tung, melodiøs og tøff rock uten å miste den allmektige bluesen ut av syne.

The Devil and the Almighty Blues består av:  
Arnt O. Andersen – Vokal (ex. The Goo Men)
Kim Skaug – Bass (kjent fra The Good The Bad & The Zugly)
Petter Svee  - Gitar (ex. The Goo Men, The Graves og The Indikation)
Kenneth Simonsen – Trommer (kjent fra bl.a. The Dogs, Shit City og Vidar Vang)
Torgeir Waldemar Engen – Gitar (Torgeir Waldemar (solo) og Jake Ziah)


ARTIST’S LINKS

VENUE

Garage

Kapasitet: 330
Webside
Telefon 55 32 19 80
Epost: info@garage.no

FØRST I BILLETTKØEN?

Få mulighet til å kjøpe billetter før alle andre!

Som nyhetsbrevmedlem vil du i mange tilfeller kunne kjøpe billetter før det ordinære billettsalget starter.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50