The Handsome Family

STED

Garage

DATO

Fredag 12. mai 2017

ALDER

20 år

PRIS

290 / 240 + billettavgift

The Handsome Family is by far the most talented, funniest, sweetest and genius couple in rock’n'roll since June Carter and Johnny Cash. - Keith Richards, The Rolling Stones Vi kunne stanset der. Keith Richards' ord er lov. Men, det er så mye som må fortelles om det helt enormt eksentriske ekteparet Brett og Rennie Sparks som står bak den behørig bejublede duoen The Handsome Family. Tidligere i høst slapp de platen “Unseen” som magasinet Mojo utropte til “The Handsome Family masterpiece”. Rene ord for pengene, og vi stemmer selvsagt i.

Duoen holdt en fantastisk konsert sist gang de besøkte Bergen for to år siden. Nå kommer de altså tilbake med et nytt mesterverk I ryggsekken. 

The Handsome Family har eksistert siden første halvdel av nittitallet, og har allerede en bråte singler og studioskiver på samvittigheten. Med en blanding av folk og country, og låter av eksepsjonell klasse, har de bare opparbeidet seg et større og større publikum både i sitt hjemland USA og her i Europa. Og det er ikke så rart, for musikken deres treffer utrolig bredt.

Duoen var sentrale i den glimrende sørstats- og Jim White-dokumentaren «Searching For The Wrong-eyed Jesus» (2003), et kompliment fra øverste hylle. Og som om ikke dét var nok, var det nettopp The Handsome Family-låten «Far From Any Road» som ble valgt til å fronte hver eneste episode av HBO sin ellevilt gode serie «True Detective», noe som umiddelbart skaffet dem en bråte nye fans på begge sider av Atlanteren, og som har gitt dem sjusifrede visninger på YouTube og et utall strømminger på Spotify og andre strømmetjenester.

Som et slags Lee & Nancy/Nick Cave & Kylie på syre, flekker de ut en bråte med morderballader, hvis tekster er så fullstappet av morbid lyrikk og finurlige historier at det er en fryd. Når de i tillegg har en helt fantastisk vokalbrytning mellom Bretts sjarkmotordype barytonvokal og Rennies uskyldsrene fløyelsstemme, kan det rett og slett ikke gå galt.

På en scene tar de dessuten det hele opp en dimensjon, ikke minst på grunn av supersensuelle Rennies ukronede talent som den absolutt morsomste kvinnen i verden. Herre vår hatt, så morsom, og knallhard hun er. At nesten samtlige poeng går ut på å drite ut ektemann og bandkollega ved sin side er jo ikke vårt problem heller. Girl power!

En sjelden gang føles det som om verden er rettferdig og – for en stakket stund – i vater. Det kommer den til å være på Garage 12. mai også. ARTIST’S LINKS

VENUE

Garage

Kapasitet: 330
Webside
Telefon 55 32 19 80
Epost: info@garage.no

FØRST I BILLETTKØEN?

Få mulighet til å kjøpe billetter før alle andre!

Som nyhetsbrevmedlem vil du i mange tilfeller kunne kjøpe billetter før det ordinære billettsalget starter.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50