The Weeknd

STED

Bergenhus Festning - Koengen

DATO

Tirsdag 4. juli 2017

DØRENE ÅPNERTID

17:30 20:00

ALDER

Under 15 år skal komme i følge med voksen

PRIS

690 + billettavgift / Golden Circle 1200 + billettavgift

En av vår tids aller største artister på tvers av sjangre spiller konsert på Bergenhus Festning til sommeren. Stjernegutten The Weeknd tar med seg special guest Bryson Tiller samt Cezinando og Dårlig Vane, og inviterer til en kjempefest 4. juli!

The Weeknd har på svært få år etablert seg som en av vår tids største pop/RnB-artister og markerer seg som en av RnB-ens mest karakteristiske stemmer. Albumet Beauty Behind the Madness (2015) er det enestående albumet som er mest strømmet på Spotify i løpet av ett år. Med låten Starboy tangerte The Weeknd rekorden for antall avspillinger på Spotify i løpet av én dag. The Weeknd innehar også rekorden for flest sammenhengende uker på Billboard Hot 100-listens øverste ti plasser.

I 2016 vant The Weeknd 5 Billboard-priser og 2 Grammyer, blant annet for megahitten Earned It – kjent fra soundtracket til storfilmen 50 Shades of Grey. Albumene Starboy og Beauty Behind The Madness har begge ruvet helt øverst på den norske VG-listen. 

Når The Weeknd besøker Bergen for første gang er det blant annet med de gigantiske låtene The Hills, Can’t Feel My Face, Earned It, Often, Losers, Shameless, Tell Your Friends og Starboy på repertoaret. Med de tre førstnevnte singlene okkuperte The Weeknd på samme tid de tre øverste posisjonene på Billboard-listen, som første artist noensinne. 

«Verdens for øyeblikket heteste artist leverer varene i sitt rette element», nemlig liveformatet, skrev Dagbladet i sin anmeldelse av The Weeknds konsert i Oslo i 2015. Det tegner til allsang, frysninger og en gigantisk fest når kanadiske Abel Makkonen Tesfaye, best kjent som The Weeknd, skrur opp bassen og setter i gang RnB-maskineriet sitt på Bergenhus Festning, 4. juli 2017. 

Bergen Calling med The Weeknd, Bryson Tiller, Cezinando og Dårlig Vane er presentert av Live Nation og Bergen Live.

 


Special guest: Bryson Tiller

Bryson Tiller er en av de mest spennende og raskest voksende stjernene på RnB-himmelen akkurat nå. Louisville, Kentucky-artisten fikk tidlig støtte fra Drake og Timbaland for sin fusjon av hiphop og RnB, et lydbilde som Tiller selv har titulert Trapsoul – hvilket også er navnet på hans bejublede debutalbum fra 2015. Tillers første konsert i Oslo, i 2016, solgte ut på 40 minutter og måtte flyttes fra Vulkan Arena til Sentrum Scene for å imøtekomme den store etterspørselen. 


Support: Cezinando

Med sin særegne tilnærming til hiphop og særlige teft for fengende popmelodier har Cezinando gjort sterkt inntrykk på norske musikkonsumenter og på veldig kort tid blitt et navn som mange holder kjært. Cezinando har evnet å finne en helt egen vei hva gjelder både det musikalske og det artistiske for øvrig, som P3 skriver: «Vekslingen mellom frenetisk funky og det fredfulle er vellykket. Cezinando tilbyr noe friskt. Med hell.»


Support: Dårlig Vane

NMG/G-husets siste stjerneskudd, årets Urørt-vinner Dårlig Vane, har tatt undergrunnen med storm den siste tiden. Med suggerende og basstunge beats på gateslagere som "Ikkje la meg", "Gikk i bakken" og "To blå" har Dårlig Vane skapt en enorm forventning blant hiphopfans langt utenfor Bergen. De har allerede blitt sammenlignet med Norges Mateste Rapgruppe A-laget, og deres elleville konserter etterlater ingen tvil om at Bergen gjør det som ingen tør.


 


ARTIST’S LINKS

VENUE

Bergenhus Festning - Koengen

Byens største konsertarena.

Kapasitet: Maks 23 000, avhengig av oppsett/produksjon.

FØRST I BILLETTKØEN?

Få mulighet til å kjøpe billetter før alle andre!

Som nyhetsbrevmedlem vil du i mange tilfeller kunne kjøpe billetter før det ordinære billettsalget starter.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50