Todd Rundgren spiller i Bergen -

STED

Rick's Teater

DATO

Onsdag 22. februar 2012

ALDER

20 år

PRIS

kr 370/345 + bill. avgift

A RARE SOLO ACOUSTIC EVENING. Vi må klype oss i armen. Todd Rundgren er en musiker mange bare har drømt å oppleve live i en intim konsertsetting. Vi snakker om en legendarisk musiker, kjent for å by på opplevelser som virkelig setter en på prøve. Over en karriere som dekker de siste 40 år har Rundgren bygd opp en så stor og variert katalog at den bør inneholde noe som treffer alle musikkinteresserte mennesker, helt uavhengig av sjangerpreferanse

I arkivet finner vi 60-talls pop (NAZZ), søtladen 70-talls rock (album som Runt, Something/Anything?), elektronisk pop (HEALING) og house (LIARS). Mange har fulgt hans musikalske krumspring hele livet, noen liker utvalgte perioder mens andre muligens hørte han for første gang da de så ”The Virgin Suicides” av Sofia Coppola på kino mot slutten av forrige århundre. Todd Rundgren er en musiker som har vært høyt og lavt, alltid søkt nye utfordringer og gledet, forbauset og irritert sine tilhengere, noe som har resultert i ubetinget kjærlighet fra de trofaste. 

Å si at han er en utøver som nyter svært stor respekt hos de som har hørt ham, er et understatement. Med hans egne ord, det vi vil oppleve fra scenen på Parkteatret i Oslo den 19., og på Ricks Teater i Bergen den 22. februar vil være både episk og magisk. Den andre godbiten er at Todd Rundgren vil opptre solo, kilder nær ham kan bekrefte at dette er noe han ikke har gjort på  flere år. Derav tittelen på konsertene: ”A Rare Solo Acoustic Evening ”. Disse konsertene skal ta oss på en karrierespennende musikalsk seilas der flere av hans aller mest kjente låter vil fremføres.

Todd Rundgren startet sin karriere med bandet Nazz, men gjorde størst suksess som soloartist på 70-tallet med låter som "I Saw the Light", "Hello, It's Me" og "Can We Still Be Friends". Etter suksessen med "Something/Anything" penset Rundgren inn på et mer eksperimentelt spor med skiver som "A Wizard, A True Star", noe som forsterket hans renommé som en artist utenom det vanlige. Parallelt med solokarrieren var Rundgren aktiv i bandet Utopia og produserte, ofte med stor kommersiell suksess, andre artister – vi kan jo kort nevne  ”Skylarking” av XTC og "Bat out of Hell" av  Meat Loaf før vi ramser opp Patti Smith, Hall & Oates, Badfinger, New York Dolls, The Tubes og Bad Religion.

Noen aktuelle linker: 
NRK Lydverket
Musikknyheter.no
Dagbladet


ARTIST’S LINKS

VENUE

Rick's Teater

Kapasitet: 700 stående/450 sittende
Telefon +47 55 55 31 31

FØRST I BILLETTKØEN?

Få mulighet til å kjøpe billetter før alle andre!

Som nyhetsbrevmedlem vil du i mange tilfeller kunne kjøpe billetter før det ordinære billettsalget starter.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50