Tom Jones

STED

Bergenhus Festning - Koengen

DATO

Torsdag 14. august 2014

ALDER

Under 15 år må komme i følge med voksen

PRIS

690 + billettavgift

Les intervju med Tom Jones i BT 10.08 (PDF)  >> Her finner du praktisk konsertinformasjon  >> Sjarmøren over alle sjarmører, Tom Jones, legger turen til Bergen i sommer. Torsdag 14. august spiller den feirede artisten på Bergenhus Festning. Konserten blir waliserens eneste opptreden i Norge i år.  Helt siden Tom Jones slo gjennom med "It's Not Unusual" i 1965 har den musikalske kameleonen jobbet seg gjennom et stort antall musikksjangere. Fra pop og rock, via soul og disco til country og r'n'b. Uten noensinne å miste tråden. Hans popularitet er fremdeles udiskutabel femti år ut i karrieren.

Hør bare på dette: Tom Jones har han solgt 100 millioner plater, hatt 36 Top 40-hits i England og 19 i Statene. Vi nevner i fleng: "She's a Lady", "Green, Green Grass of Home", "Kiss" og "Sex Bomb". For å nevne noen.  I tillegg har hentet hjem både  Grammys, MTV-priser og Brit Awards på sin ferd.

Hans innsats for populærmusikken har også gjort at han i 2006 ble slått til ridder av Dronning Elizabeth II. Sir Tom Jones er med andre ord medlem av en ganske eksklusiv klubb som også teller andre storheter som Paul McCartney, Mick Jagger og Cliff Richard.

Hans karakteristiske røst og hang til det dramatiske - hør bare "Delilah" - har også gjort den evigunge sangeren til en av klodens mest imiterte artister ved siden av Elvis Presley . 

De siste årene har Jones gitt ut både eget materiale og tolket andres. "Spirit in the Room"  som kom i 2012 innholdt blant annet låter av Leonard Cohen, Paul Simon og Tom Waits. 

"Wales' store sønn startet en ny karriere som en viktig formidler av andres sanger - ikke som svisker, men som potente sanger som får et nytt og annerledes liv", skrev Dagbladets Øyvind Rønning i sin omtale av albumet.

Sir Tom Jones fylle 74 år i juni år, men viser fortsatt ingen tegn til materialtretthet. Vi gleder oss til å ta ham vel i mot. Vi håper du gjør det samme.


ARTIST’S LINKS

VENUE

Bergenhus Festning - Koengen

Byens største konsertarena.

Kapasitet: Maks 23 000, avhengig av oppsett/produksjon.

FØRST I BILLETTKØEN?

Få mulighet til å kjøpe billetter før alle andre!

Som nyhetsbrevmedlem vil du i mange tilfeller kunne kjøpe billetter før det ordinære billettsalget starter.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50