Vintage Trouble (Support, Lenny Kravitz)

STED

Bergenhus Festning - Plenen

DATO

Lørdag 16. juni 2012

ALDER

18 år - vergeordning

PRIS

550 / 450 + bill. avgift

Vintage Trouble er en gitar/bass/trommer/vokalkvartett som krever oppmerksomhet under varedeklarasjonen ”live-wired, straight-shootin´, dirty-mouthed, pelvis-pushing juke music”. Det dreier seg om ytterligere musikk fra ”nye” Laurel Canyon. Denne gangen et band som plugger inn i den svarte musikken fra 60- og 70-tallet og i skjæringspunktet mellom soul og rock slik det ble turnert av Otis Redding, James Brown, Little Richard og Chuck Berry.

I front står den ekstremt begavete afro-amerikanske sangeren Ty Taylor, en kar som har jobbet på gulvet i den amerikanske musikkbransjen i et drøyt tiår, inkludert roller i musikaler og oppdrag for TV-talentprogrammer. Underveis har han hatt jevnlig kontakt med den Malmø-fødte gitaristen Nalle Colt.

Etter flere bomturer med andres band besluttet Taylor & Colt å satse på sine egne evner og rekrutterte bassisten Rick Barrio Dill og trommeslager Richard Danielson så sent som i januar 2010.   

Etter bare tre uker i øvingslokaler kastet Vintage Trouble seg ut i Los Angeles’ yrende musikkliv og har senere spilte 148 (!) konserter bare i hjembyen!

Under en av disse, på en restaurant uten lydanlegg, der Taylor sang gjennom en gitarforsterker, ble bandet observert av en person med kontakter til førstedivisjonen av amerikanske rock-management, Doc McGee (Bon Jovi, Kiss). McGee har virkelig tro på at Vintage Trouble har det som skal til for å lykkes. Det tok dem heller ikke lange tiden å spille inn de ti sangene som utgjør debutplata, The Bomb Shelter Sessions. Tre dager i studioet var alt de kostet på seg.  Derfor låter da også musikken til Vintage Trouble passe røff, som en glemt soulrockjuvel, presset opp på nytt etter å ha oppnådd latterlige priser på e-bay.

Vintage Troubles spesielle form for soulrock bygger altså på det minimalistiske grepet gitar-bass-trommer, her høres verken keyboards eller blåsere, det eneste utenforstående bidraget kommer fra en munnspiller.

Bandet har allerede oppholdt seg en periode i England der de, ikke overraskende, ble oppdaget av Jools Holland og tauet inn til hans forbilledlige BBC TV-show, Later with Jools Holland. Her fremførte bandet åpningskuttet på albumet, ”Blues Hand Me Down” komplett med Taylors overlegne James Brown-inspirerte fotarbeid.

Det er mulig å se Vintage Trouble i tråd med Sharon Jones & the Dap-Kings eller andre neo-soulartister som Eli ”Paperboy” Reed og Austins Black Joe Lewis. Det dreier seg altså om musikere som plugger inn i tidligere tiders gullaldere, og som overhodet ikke har tenkt til å be om unnskyldning for det.


ARTIST’S LINKS

VENUE

Bergenhus Festning - Plenen

Utendørsarena i Bergen sentrum, på idylliske Bergenhus Festning.

Kapasitet: Maks 9000, avhengig av oppsett/produksjon.

FØRST I BILLETTKØEN?

Få mulighet til å kjøpe billetter før alle andre!

Som nyhetsbrevmedlem vil du i mange tilfeller kunne kjøpe billetter før det ordinære billettsalget starter.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50