Wale

STED

Bergenhus Festning - Koengen

DATO

Fredag 26. juli 2013

ALDER

Under 15 må komme i følge med voksen!

PRIS

Hovedområde 690 kr / Golden Circle 1230 kr + avgift.

Olubowale Victor Akintimehin, bedre kjent som Wale, har gjennom sin imponerende musikalske reise jobbet med størrelser som Lady Gaga, Diplo, Wiz Khalifa og Nicki Minaj. Det er nå klart at rapperen serverer forretten når et Rihanna-sultent publikum samles over en feststemt anledning av de sjeldne på Koengen 26. juli.

Wale er opprinnelig fra Washington D.C. hvor han også i 2006 fikk sitt gjennombrudd. Når han denne midtsommerkvelden gjester Bergen er det med et rykende ferskt (og høyst etterlengtet) tredjealbum i bagasjen.

Platen har treffende nok fått tittelen "The Gifted" og er utgitt på Rick Ross sitt kredible label Maybach Music Group. Albumet gikk rett til topps på Billboard i første salgsuke i begynnelsen av juli, foran både Kanye West og J Cole!

Den begavede artisten har i kjølvannet av lanseringen høstet stor applaus og velfortjent skryt. PopMatters skrev eksempelvis at "three albums in, Wale continues to impress with this prodigious rhymes and the ability assemble an album that is both consistent, intellectually stimulating, and enjoyable".

Det hører med til historien at Wale var Jay Z sin første signering til management- og plateselskapet Roc Nation. Det sier noe om Wale sine kvaliteter når kong Jay Z lar seg imponere.

Allmusic beskriver musikken til Wale som både ”post-Kanye” og ”post-Lil Wayne” og hamrer spikeren nok en gang på hodet med den fulltreffende adjektivmøljen ”alternativ-møter-hardcore.” Selv hevder Wale at go-go er er en av de viktigste inspirasjonskildene for lydbildet hans. Denne subsjangeren av funken oppstod i artistens hjemby på tidlig 80-tall – sådan kan man vel hevde at Wale er en tradisjonsbærer for den lokale musikksjelen på samme tid som han på en fengende måte leker med hiphopens vokabular ispedd en kryddermiks av musikalske impulser fra sånn cirka et halvt århundre.

Men nok store ord og nok synsing. Wale er først og fremst i Bergen for å innlede en heidundranes fest. Og la oss slå fast at han i høyeste grad er kvalifisert. Rihanna er en av stemmene vi kan høre på hans månedsgamle utgivelse – så at dette er en smakskombinasjon som fungerer er i like stor grad en sannhet som at fellesferien best nytes i Bergen og på konsert.


ARTIST’S LINKS

VENUE

Bergenhus Festning - Koengen

Byens største konsertarena.

Kapasitet: Maks 23 000, avhengig av oppsett/produksjon.

FØRST I BILLETTKØEN?

Få mulighet til å kjøpe billetter før alle andre!

Som nyhetsbrevmedlem vil du i mange tilfeller kunne kjøpe billetter før det ordinære billettsalget starter.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50