Mark Knopfler

STED

Bergenhus Festning - Plenen

DATO

Lørdag 8. juni 2019

DØRENE ÅPNERTID

18:00 20:00

ALDER

15 år - vergeordning

VERGESKJEMA

SKJEMA

PRIS

695 + billettavgift

En av musikkhistoriens mest populære og kritikerroste artister annonserer verdensturné med bandet sitt i 2019. ‘Down The Road Wherever’-turnéen besøker tre byer i Norge. Bergen og Bergenhus Festning er ett av de utvalgte konsertstedene!

‘Down The Road Wherever’-turneen starter i Barcelona i april og fortsetter gjennom Europa i sommer før den setter kursen mot USA i august og september.

Sist gang Mark Knopfler spilte konsert i Bergen var i 2015 for et begeistret publikum på fullsatt Plenen på Bergenhus Festning. Totalt har han spilt i Bergen hele fem ganger: to ganger i Vestlandshallen, to ganger på Plenen og en gang i Haukelandshallen. Alle konsertene har vært utsolgt. Vi ser frem til et nytt møte med den legendariske artisten på den historiske og naturskjønne Plenen.

På denne runden skal Knopfler spille tre eksklusive konserter i Norge – i Oslo, Bergen og Ålesund:

Fredag 7. juni – Ålesund
Lørdag 8. juni – Bergen, Bergenhus Festning – Plenen
Søndag 9. juni – Oslo, Oslo Spektrum

For konserten i Bergen 8. juni gjelder følgende info om billettsalg:

  • Forsalg via tour.markknopfler.com fra mandag 29. oktober kl. 17.00
  • Forsalg via bergenlive.no og livenation.no fra onsdag 31. oktober kl. 09.00
  • Billettsalget starter torsdag 1. november kl. 10.00

For Knopfler, som gir ut sitt niende studioalbum som soloartist 16. november, har alltid albumutgivelser gått hånd i hånd med konsertvirksomhet. Den kreative prosessen går fra låtskriving via studio og ender opp i møte med publikum på konsertarenaer hvor han deler både nye og gamle låter med fansen.

Knopfler uttaler: ‘My songs are made to be performed live. I love the whole process of writing them alone and then recording them with the band, but ultimately the best part is playing them to an audience live. I enjoy the whole circus, travelling from town to town and interacting with this group of players is a total pleasure. I’m really looking forward to it.’

Knopfler spilte inn albumet ‘Down The Road Wherever’ i studioet sitt i Vest-London. Når han nå legger ut på turné er det sammen med en utvidet besetning bestående av ti eminente musikere hvorav han har jobbet med flere av dem i mer enn to tiår: Guy Fletcher (keyboard), Richard Bennett (gitar), Jim Cox (piano), Mike McGoldrick (fløyte), John McCusker (fele og cister), Glenn Worf (bass), Danny Cummings (perkusjon) og Ian Thomas (trommer). Graeme Blebins (saksofon) og Tom Walsh (trompet) er nye tilskudd til besetningen.

‘Down The Road Wherever’ inneholder 14 elegante Knopfler-sanger inspirert av et bredt spekter av tematikker – blant annet hans tidligere dager i Deptford med Dire Straits, en villfaren fortballfan i en fremmed by, en musiker som haiker hjem i snøværet samt en mann på sin rustne nærkafé som løper tom for tid. Mark har en poets øye for detaljer og tilfører låtene en unik psykogeografi – ‘where the Delta meets the Tyne’, som han beskriver det. Hans varme vokal og rike melodiske håndlag med gitaren er like forbløffende og spennende som alltid. På turnéen vil Mark og bandet spille et utvalg av nye låter såvel som store hits fra Mark Knopflers ekstraordinære katalog – i tillegg til en eller to overraskelser fra fjerne hjørner av legendens repertoir.

Mark Knopfler har solgt mer enn 120 millioner album med Dire Straits og som soloartist og er hyllet som en av musikkhistoriens største gitarister. Flere av låtene hans er for allemannseie å regne, deriblant  ‘Money For Nothing’, ‘Sultans Of Swing’, ‘Romeo & Juliet’ og ‘Walk Of Life’. Han har gitt ut åtte soloalbum og samarbeidet med artister som Chet Atkins og Emmylou Harris. Knopfler har også laget musikk til filmer, blant ‘Local Hero’, ‘The Princess Bride’ og ‘Altamira’. I tillegg til at han har produsert sine egne album har han produsert utgivelser for blant annet Bob Dylan og Randy Newman. Han ble innviet i Order of the British Eempire i 1999 og ble tildelt den høythengende Lifetime Achievement Award ved Ivor Novellos i 2012.

Planlagte tider for arrangementet:
18.00 Portene åpner
20.00 Mark Knopfler på scenen
Slutt ca 22.00

Konserten presenteres i samarbeid med Live Nation.

 


ARTIST’S LINKS

VENUE

Bergenhus Festning - Plenen

Utendørsarena i Bergen sentrum, på idylliske Bergenhus Festning.

Kapasitet: Maks 9000, avhengig av oppsett/produksjon.

FØRST I BILLETTKØEN?

Som medlem av Bergen Live og Bergenfest sin konsertklubb mottar du informasjon på e-post og i Facebook-nettverket om forsalg, nyheter og tilbud fra Bergen Live og Bergenfest. Ved påmelding samtykker du til vilkårene for konsertklubben som beskrevet i vår personvernerklæring.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50