Silje Nergaard

STED

Lille Ole Bull

DATO

Tirsdag 10. november 2015

ALDER

18 år - vergeordning

PRIS

350 + bill. avgift (Inkl. garderobeavgift)

Hvem hadde trodd at det femtende albumet til suksessfulle Silje Nergaard skulle være platen hvor hun fant sin egen stemme og for første gang følte seg for fri, komfortabel og helt fornøyd?  "Chain Of Days", som lanseres i midten av mars, er blitt en plate med 11 sjangeroverskridende sanger som møysommelig er snekret sammen til et album med melodien i fokus. Gjennom vinteren kommer også Silje Nergaard til å bli godt eksponert som en av artistene i TV2-serien "Hver gang vi møtes", der hun allerede har fått VG til å trille terningkast seks for en nydelig versjon av Jonas' Fjelds "Tordensky". Se den nydelige tolkningen her ->>

På det nye albumet "Chain Of Days" har hun både lekt med folk, pop, country, jazz og blues, men hele veien gjenkjennelig gjennom Silje Nergaards tydelige signatur. 

Overraskende nok er det på Silje Nergaards femtende album hun for aller første gang følte seg helt fri og som seg selv som sanger på plate. 

- Det er kanskje litt trist at det tok så lang tid og at jeg ikke fant ut hvordan man kunne gjøre det før.  Men det er veldig deilig at jeg endelig har kommet til kjernen. Jeg tror og håper at folk hører det. Jeg hører det i hvert fall. 

To elementer har vært avgjørende. I stedet for at musikerne har spilt inn hver for seg bak et glassvindu i studio, inviterte Silje Nergaard bandet til å spille inn sammen live. 

Hun hadde med gitaristene Hallgrim Bratberg og Håvar Bendiksen som hun har spilt med i seks år 

- Gitarene er blitt ryggraden i musikken, og vi er så nære at vi er blitt som én når vi spiller sammen.

I tilegg inviterte hun sin aller første bassist Audun Erlien og trommeslager Anders Engen som også har produsert albumet .

- Det er ekstremt dyktige musikere som jeg stoler på og vi spilte inn live i studio. Det ble en fantastisk uke. Det er noe helt annet når man står sammen og kjenner bandet I kroppen. Det ble naturlig og autentisk.

Men den viktigste grunnen til at Silje Nergaard for første gang følte hun brukte sin egen frie stemme i en plateinnspilling var en enkel teknisk avgjørelse.

- Jeg blir ikke så lett nervøs og anspent når jeg driver med musikk. Da føler jeg meg jo trygg. Men når jeg har gått i studio for å spille inn plater har jeg likevel blitt nervøs og har grudd meg litt å synge, uten å skjønne hvorfor. 

Tekniker Ulf Holand hadde en løsning. For første gang ble Silje bedt om å ta av høretelefonene når hun skulle spille inn.

- Plutselig oppdaget jeg at jeg synger annerledes når stemmen min runger i ørene. Jeg blir selvbevisst, nesten litt redd og jeg har ikke kontakt med kroppen min. Uten høretelefoner ble det som å stå på scenen og en helt ny befriende opplevelse. Det var et veldig kick. 

"Chain Of Days" åpner med sporet Buckle Her Shoe som er en leken låt med den kjente saksofonisten Bendik Hofseth som bringer en følelse av norsk folketone, fjell og fjord. 

The Leaving er låta som har gitt tittelen til plata Chain Of Days. I rekken av dager oppstår det plutselig noe som gjør at perlekjedet av dager ryker og perlene raser utover gulvet. Sangen handler om det store vonde skrittet om å bryte opp.

A Crying shame er en hudløs sang som handler om det å miste noen og den uutholdelige stillheten I veggene etterpå.

Come Walk around har føttene plantet i 70 talls folk og handler om å se seg tilbake. Besøke byen man kommer fra og se på hvordan man er blitt som man er blitt.

Morgenstemning er den eneste norskspråklig sangen og hvor hun også har med seg sangere fra mannskoret Gli Scapoli.

I tillegg til 10 egenkomponerte sanger er det er også blitt plass til en coverlåt, Hunting High And Low. Silje var i England på samme tid A-ha var blitt store stjerner i England, og har et eget bånd til dem. Hun ville lage en hyllest til dem og en av deres største sanger. 

- Hunting High And Low er en av de aller fineste poplåtene jeg vet om. Den er stor, nydelig og helt unik.

Innspillingen av "Chain Of Days" har vært en ny opplevelse for Silje Nergaard og er blitt en plate hun er stolt av.

- Jeg håper jeg lager musikk som kan være lydbilde til folks liv. At mine sanger kan holde lytterne I hånden både gjennom gode og triste dager.

Konserten inngår i konsertserien Bergen Live Sessions Høst 2015. Les mer om Bergen Live Sessions her ->>


ARTIST’S LINKS

VENUE

Lille Ole Bull

Kapasitet: 250
Webside
Telefon +47 55 32 11 45
Epost: liv@olebullscene.no

FØRST I BILLETTKØEN?

Få mulighet til å kjøpe billetter før alle andre!

Som nyhetsbrevmedlem vil du i mange tilfeller kunne kjøpe billetter før det ordinære billettsalget starter.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50