Sting

STED

Bergenhus Festning - Plenen

DATO

Onsdag 21. juni 2017

DØRENE ÅPNERTID

19:00 21:00

ALDER

Under 15 år skal komme i følge med voksen

VERGESKJEMA

SKJEMA

PRIS

700 + billettavgift

I kjølvannet av Sting sitt svært etterlengtede og bejublede rock/pop-album 57th & 9th, samt en rekke utsolgte konserter i Nord-Amerika og Europa, har Cherrytree Management, Live Nation & Bergen Live gleden av å annonsere at Sting spiller konsert i Bergen med sitt tremannsband. 

 

Komponisten, sangeren, skuespilleren, forfatteren og aktivisten Sting kommer fra Newcastle og flyttet til London i 1977 for å etablere The Police sammen med Stewart Copeland og Andy Summers. Bandet ga ut fem studioalbum, mottok seks Grammy Awards og to Brit Awards (tilsvarende vår Spellemannpris), og ble innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame i 2003.

Siden 1989 har Sting gitt ut 14 solo-album og mottatt ytterligere 10 Grammy Awards, to Brits, en Golden Globe, tre Oscar-nominasjoner, Billboard Magazines Century Award og MusiCares 2004 Person of the Year. Han er medlem av Songwriters Hall of Fame og har mottatt den prestisjefulle Kennedy Center Honors. I løpet av karrieren har Sting solgt nærmere 100 millioner album som soloartist og medlem av The Police.

På turnéen får Sting følge av et tremannsband som inkluderer hans trofaste gitarist Dominic Miller, samt Josh Freese (trommer) og Rufus Miller (gitar).

Sting har hatt roller i mer enn 15 filmer og er forfatter av to bøker, deriblant New York Times-bestselgeren «Broken Music». Hans støtte til humanitære organisasjoner speiler hans kunstneriske virke og universelle appell. Sammen med konen Trudie Styler etablerte han i 1989 Regnskogfondet for å bidra til å beskytte verdens regnskoger og urbefolkningen som lever i regnskogsområdene.


Support: Joe Sumner

Fiction Plane-frontmann Joe Sumner har de siste fem årene viet fokus til sitt solosidesprang. Resultatet er en fargerik sound som gjerne kunne vært lydsporet til en Wes Anderson-film. Med utgangspunkt i stemmen sin og en akustisk gitar, skriver han ektefølte, lekne og ærlige sanger som aldri helt blir ferdige. Sumner er av den skole at en sang ikke skal stå stille, men bli bedre for hver gang man spiller den. Denne frisinnede tilnærmingen stammer fra Sumners svært varierte musikalske erfaringer – fra turnévirksomhet med familien i The Police og Sting, til arbeid med Snoop Dogg, operaforestillinger og låtskriving for andre artister. Sumners debutsingel som soloartist, ”Jellybean”, ble utgitt i januar 2017.


Konserten presenteres av Cherrytree Management, Live Nation og Bergen Live.


ARTIST’S LINKS

VENUE

Bergenhus Festning - Plenen

Utendørsarena i Bergen sentrum, på idylliske Bergenhus Festning.

Kapasitet: Maks 9000, avhengig av oppsett/produksjon.

FØRST I BILLETTKØEN?

Få mulighet til å kjøpe billetter før alle andre!

Som nyhetsbrevmedlem vil du i mange tilfeller kunne kjøpe billetter før det ordinære billettsalget starter.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50