Triggerfinger

STED

Garage

DATO

Lørdag 25. april 2015

ALDER

20 år

PRIS

150 + bill. avgift

Belgiske Triggerfinger har holdt det gående siden 1998, men det begynte for alvor å løsne med den selvtitulerte debuten fra 2004. Kritikerne omtale bandet som en slagkraftig hybrid av Queens of the Stone Age og Led Zeppelin. To referansepunkter som burde få de fleste rockefans med respekt for seg selv til spisse ørene litt ekstra.

Triggerfinger var ikke snauere enn at de valgte å gi ut en liveplate etter debuten, noe som forteller i klartekst at det er på scenen det foregår for denne trioen. Det bekreftes også av at gjengen i 2012 vant fire Belgian Music Industry awards, for nettopp beste liveband - i tillegg til årets hit, beste alternativ og ikke minst, beste gruppe.

Bandets tredje plate "All This Dancin' Around" ble spilt inn i legendariske Sound City Studios i Hollywood hvor en drøss med klassikere har foreviget sine mesterverk. Artister som Tom Petty, Neil Young, Metallica,  Red Hot Chili Peppers og Nirvana er bare toppen av isfjellet. Dave Grohl kjøpte til og med miksebordet derfra da studioet stengte dørene i 2011. 

I 2012 fikk bandet en stor hit i hjemlandet med sin akustiske tolkning av Lykke Lis "I Follow Rivers". Triggerfinger-versjonen har i skrivende stund 11.5 millioner strømminger på Spotify. 

Bandet fikk også vist at det klarer å håndtere store publikumsmasser da de i fjor varmet opp for selveste The Rolling Stones i Hyde Park. 

Ettertiden har de brukt til å spille inn nytt album. "By Abscence of the Sun" kom tidligere i år. Dette tar de med seg ut på veien når de besøker Garage i april 2015. Om du tørster etter god klassisk rock, spilt på gamle måten, med mye autentisk rusk i forgasseren og nervene uten på skjorta, da vet du hvor du skal peile kompasset.

 


ARTIST’S LINKS

VENUE

Garage

Kapasitet: 330
Webside
Telefon 55 32 19 80
Epost: info@garage.no

FØRST I BILLETTKØEN?

Få mulighet til å kjøpe billetter før alle andre!

Som nyhetsbrevmedlem vil du i mange tilfeller kunne kjøpe billetter før det ordinære billettsalget starter.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50