Vinsmaking - Druer fra Burgund

STED

Snekkerbrakken

DATO

Torsdag 17. januar 2019

DØRENE ÅPNERTID

17:30 17:30

ALDER

18 år

PRIS

595 + billettavgift

Som en del av serien Tale of the Grape med den anerkjente sommelieren Francesco Marzola, skal vi denne kvelden få en introduksjon til to kjente druer fra Burgund: Pinot Noir og Chardonnay. Marzola fikk i år hedersbetegnelsen “Best Sommelier of the Nordics 2018” og er ansvarlig for den berømte vinkjelleren på Park Hotel Vossevangen. 

Pinot Noir er en av verdens mest prestisjetunge druer. Det er en blå vindrue som har sin opprinnelse i Burgund i Frankrike. Vinen trives mindre i varme støk, er kresen på jordsmonn, lagres på eik og bearbeides i kjellere. Druen, som trives i kalkholdig jordsmonn, benyttes først og fremst til produksjon av rødvin, og den er allment ansett for å produsere noen av de beste vinene i verden. 

Pinot Noir sin slektning, Chardonnay, vokser derimot villig de fleste steder og er lite kresen på jordsmonn og klima. Selv om Chardonnay-druen har sin opprinnelsee i Burgund, trives den i alle verdensdeler; det er dette som gjør druen så populær.

Denne kvelden skal Marzola sammenligne fire hvite og fire røde viner laget på henholdsvis Chardonnay og Pinot Noir. Vinene er dyrket over hele verden – fra Burgund i Europa, via Sør-Afrika til California i USA.


Tale of the Grape - Druer fra Burgund

Vi starter med apertif og smårettsbuffet kl. 17.30. 

Sittende vinsmaking starter kl. 18.00.

Smakingen er ledet av den anerkjente sommelieren Francesco Marzola fra Park Hotel Vossevangen. 

Ingen forkunnskaper er nødvendig – kun interesse for gode smaker!


VENUE

Snekkerbrakken

Byens fineste selskapslokale ligger idyllisk til i historiske og frodige omgivelser på Bergenhus Festning.

Webside
Telefon 55 21 50 60
Epost: sb@bergenlive.no

FØRST I BILLETTKØEN?

Som medlem av Bergen Live og Bergenfest sin konsertklubb mottar du informasjon på e-post og i Facebook-nettverket om forsalg, nyheter og tilbud fra Bergen Live og Bergenfest. Ved påmelding samtykker du til vilkårene for konsertklubben som beskrevet i vår personvernerklæring.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50