Wardruna

STED

Bergenhus Festning - Bastionen

DATO

Onsdag 22. august 2018

DØRENE ÅPNERTID

19:00 21:00

ALDER

15 år - vergeordning for U15

VERGESKJEMA

SKJEMA

PRIS

500 / 450 / 300 + billettavgift

Ved hjelp av Nordens eldste instrumenter, lyder fra naturen og sanger forfattet på norsk, norrønt og urnordisk, skaper Wardruna spektakulær musikk basert på esoteriske nordiske tradisjoner. Einar Selviks unike musikkprosjekt spiller nå sin største konsert på norsk jord på historiske Bergenhus Festning. Dette blir en gigantisk kveld på Bastionen!

Wardruna vever et storslått, visuelt og vakkert lydbilde som tar deg med inn iNorrøn kultur og visdom på en helt ny måte. Ved hjelp av rammetrommer, Kraviklyre, tagelharpe, bukkehorn, trær, steiner, vann og fakler blåser Wardruna nytt liv i en eldgammel nordisk musikktradisjon. Elementene er nøye vevd inn i et rikt og moderne lydlandskap og komplettert med hviskende stemmer, melodisk sang og mektige kor.

Musikken Wardruna lager lar seg vanskelig kategorisere. Selv om den deler noen trekk med musikk som typisk faller innunder folkemusikk, verdensmusikk og ambient-sjangrene, er ingen av disse merkelappene overbevisende beskrivelser av Wardruna sitt unike musikalske uttrykk. Det må rett og slett oppleves. 

Einar Selvik og Wardruna er i dag en viktig en del av det musikalske teamet i den suksessrike TV-serien VIKINGS produsert av History Channel. Serien benytter en stor mengde av Wardrunas musikk og Einar er også medkomponist av seriens soundtrack/score i sesong 2, 3 og 4.

Einar Selvik sier følgende: "Etter vår debutkonsert i Vikingskipmuseet på Bygdøy i 2009 forstod jeg viktigheten av å fremføre musikken vår i komplimenterende omgivelser og har siden den gang vært veldig selektiv med hvor vi gjør konserter.” At middelalderfestningen Bergenhus Festning er en perfekt match for Wardruna er det ingen tvil om. De som overvar konsertene i Håkonshallen i 2016 kan skrive under på dette. Videre kommenterer Selvik: 

”Det har gått halvanne år siden sist vi gjorde konsert i Bergen så vi gleder oss stort til å komme hjem for å spille under åpen himmel, mellom syv fjell og på historisk grunn!”

English info: The concert takes place in historic surroundings at the idyllic Bergenhus Fortress and Castle. The gates will open at 19.00. Estimated show start is 21.00. Get your tickets through our official ticket partner Ticketmaster.

Einar Selvik quotes: It´s been a few years since we last performed in our hometown Bergen and can´t wait to sing our songs under the open sky, amongst seven mountains and on historical grounds in one of the most beautiful cities

 


ARTIST’S LINKS

VENUE

Bergenhus Festning - Bastionen

Intimt og naturskjønt område på Bergenhus Festning. Kapasitet: 3500 personer

FØRST I BILLETTKØEN?

Som medlem av Bergen Live og Bergenfest sin konsertklubb mottar du informasjon på e-post og i Facebook-nettverket om forsalg, nyheter og tilbud fra Bergen Live og Bergenfest. Ved påmelding samtykker du til vilkårene for konsertklubben som beskrevet i vår personvernerklæring.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
KJØP HOTELLPAKKE HER
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50